Bent u woonachtig in Amersfoort en wilt u de fiets accu testen? U kunt de fiets accu naar ons opsturen voor onderzoek. U krijgt na de controle direct het testrapport via WhatsApp of email. Als we de accu voor u kunnen reviseren krijgt u tevens de offerte. Indien u akkoord gaat met de offerte gaan we direct aan de slag en heeft u de gereviseerde fiets accu binnen enkele dag weer in huis.

Om kosten te besparen hebben wij sinds 2023 nog maar 1 centrale werkplaats in Oss Noord Brabant. Ook op afspraak te bezoeken.

Neem contact op voor meer informatie.

Fietsaccu test Amersfoort

Als u er voor kiest om de accu niet te laten reviseren, zonder opgaaf van reden, sturen wij deze kosteloos retour naar het opgegeven adres in Amersfoort. U kunt er ook voor kiezen om de oude fiets accu door ons te laten recyclen. We verwijderen dan de oude energiecellen welke daarna professioneel gerecycled worden door een erkend verwerkingsbedrijf. Zo bent u wederom milieu bewust bezig!

Fiets accu testen Amersfoort kan al v.a. €34,95 incl. verzendkosten binnen NL.

Fietsaccu test Amersfoort

Fietsen is een geweldige manier om gezond te blijven, het milieu te sparen en de reguliere vervoerskosten te verminderen. Voor mensen die op elektrische fietsen rijden, speelt de fietsaccu een essentiële rol in hun rit. Maar hoe bepaal je of je accu het goed doet? Dat is waar het testen van fietsaccu’s belangrijk wordt.

**Waarom zou je een fietsaccu testen?**

1. **Prestaties**: Een correct functionerende accu zorgt ervoor dat je e-bike zijn beste prestaties levert. Door je accu vaak te testen, kun je de duurzaamheid ervan maximaliseren en garanderen dat je altijd de hulp krijgt die je verwacht.

2. **Kostenbesparing**: Het vernieuwen van een fietsaccu kan kostbaar zijn. Door je accu regelmatig te testen, kun je eventuele problemen vroegtijdig opsporen en corrigeren, wat op de lange duur geld bespaart.

3. **Veiligheid**: Een defecte accu kan leiden tot ongelijke vermogensafgifte of, in sommige situaties, oververhitting. Consistente tests zorgen voor je veiligheid en die van anderen op de weg.

Hoe test je een fietsaccu?

1. **Visuele inspectie**: Bekijk de accu op duidelijke schade, zoals indeukingen, scheuren of lekkages. Dit zijn duidelijke tekenen dat de accu vervangen moet worden.

2. **Spanningstest**: Benut een multimeter om de spanning van de accu te meten. Vergelijk de gemeten waarde naast de nominale spanning die op de accu vermeld staat. Een beduidend lagere spanning kan wijzen op een probleem.

3. **Capaciteitstest**: Hiermee meet je hoeveel energie de accu daadwerkelijk kan leveren. Je kunt hiervoor speciale apparatuur, of gewoon een rit maken en kijken hoe ver je rijdt op één lading, vergeleken met toen de accu nieuw was.

4. **Professionele inspectie**: Als je onzeker bent over de staat van je accu of twijfelt hoe je hem moet controleren, raadpleeg dan een expert. Veel fietswinkels bieden controleservices voor fietsaccu’s aan.

Wanneer test je een fietsaccu Amersfoort?

1. **Regelmatige intervallen**: Het is een verstandig idee om je fietsaccu ten minste eenmaal per jaar te testen, zelfs als je geen issues ondervindt.

2. **Na een impact**: Als je fiets is gevallen of een klap heeft opgelopen, test de accu dan om er zeker van te zijn dat er geen interne schade is.

3. **Verminderde prestaties**: Als je opmerkt dat de batterij sneller leeg is dan gebruikelijk, of als de elektrische ondersteuning niet consistent is, moet je de accu te testen.

Tot slot, de accu is het kloppende hart van je e-bike. Goed onderhoud en frequente tests zorgen ervoor dat je fiets zonder problemen werkt, je zekerheid hebt en je investering beschermd wordt.

Scroll naar boven