Bent u woonachtig in Apeldoorn en wilt u de fiets accu testen? U kunt de fiets accu naar ons opsturen voor onderzoek. U krijgt na de controle direct het testrapport via WhatsApp of email. Als we de accu voor u kunnen reviseren krijgt u tevens de offerte. Indien u akkoord gaat met de offerte gaan we direct aan de slag en heeft u de gereviseerde fiets accu binnen enkele dag weer in huis.

Om kosten te besparen hebben wij sinds 2023 nog maar 1 centrale werkplaats in Oss Noord Brabant. Ook op afspraak te bezoeken.

Neem contact op voor meer informatie.

Fietsaccu test Apeldoorn

Als u er voor kiest om de accu niet te laten reviseren, zonder opgaaf van reden, sturen wij deze kosteloos retour naar het opgegeven adres in Apeldoorn. U kunt er ook voor kiezen om de oude fiets accu door ons te laten recyclen. We verwijderen dan de oude energiecellen welke daarna professioneel gerecycled worden door een erkend verwerkingsbedrijf. Zo bent u wederom milieu bewust bezig!

Fiets accu testen Apeldoorn kan al v.a. €34,95 incl. verzendkosten binnen NL.

Fietsaccu test Apeldoorn

Fietsen is een uitstekende manier om gezond te blijven, het milieu te beschermen en de reguliere vervoerskosten te verminderen. Voor mensen die op elektrische fietsen rijden, speelt de fietsaccu een essentiële rol in hun rijervaring. Maar hoe weet je of je accu nog in goede conditie is? Dat is waar het testen van fietsaccu’s belangrijk wordt.

**Waarom zou je een fietsaccu testen?**

1. **Prestaties**: Een goed functionerende accu zorgt dat je e-bike zijn beste prestaties bereikt. Door je accu regelmatig te testen, kun je de levensduur ervan maximaliseren en ervoor zorgen dat je altijd de ondersteuning krijgt die je nodig hebt.

2. **Kostenbesparing**: Het vernieuwen van een fietsaccu kan kostbaar zijn. Door je accu regelmatig te testen, kun je eventuele problemen vroegtijdig opsporen en herstellen, wat op de lange duur geld bespaart.

3. **Veiligheid**: Een beschadigde accu kan leiden tot onregelmatige vermogensafgifte of, in zeldzame gevallen, oververhitting. Consistente tests zorgen voor je veiligheid en die van anderen op de weg.

Hoe test je een fietsaccu?

1. **Visuele inspectie**: Bekijk de accu op zichtbare schade, zoals indeukingen, scheuren of lekkages. Dit zijn heldere tekenen dat de accu vervangen moet worden.

2. **Spanningstest**: Gebruik een multimeter om de elektrische spanning van de accu te testen. Zet de gemeten waarde naast de nominale spanning die op de accu staat aangegeven. Een aanzienlijk lagere spanning kan duiden op een probleem.

3. **Capaciteitstest**: Hiermee meet je hoeveel stroom de accu daadwerkelijk kan leveren. Je kunt hiervoor gebruik maken van speciale apparatuur, of gewoon een rit maken en zien hoe ver je komt op één oplaadbeurt, vergeleken met wanneer de accu nieuw was.

4. **Professionele inspectie**: Als je onzeker bent over de conditie van je accu of twijfelt hoe je hem moet testen, raadpleeg dan een professional. Veel fietswinkels bieden testdiensten voor fietsaccu’s aan.

Wanneer test je een fietsaccu Apeldoorn?

1. **Regelmatige intervallen**: Het is een goed idee om je fietsaccu minstens eenmaal per jaar te testen, zelfs als je geen issues ondervindt.

2. **Na een impact**: Als je fiets is gevallen of een stoot heeft gekregen, test de accu dan om te controleren dat er geen interne schade is.

3. **Verminderde prestaties**: Als je merkt dat de batterij eerder op raakt dan gebruikelijk, of als de elektrische ondersteuning varieert, moet je de accu te testen.

Tot slot, de accu is het kloppende hart van je e-bike. Adequaat onderhoud en frequente tests zorgen ervoor dat je fiets soepel rijdt, je veilig blijft en je investering beschermd wordt.

Scroll naar boven