Bent u woonachtig in Arkel en wilt u de fiets accu testen? U kunt de fiets accu naar ons opsturen voor onderzoek. U krijgt na de controle direct het testrapport via WhatsApp of email. Als we de accu voor u kunnen reviseren krijgt u tevens de offerte. Indien u akkoord gaat met de offerte gaan we direct aan de slag en heeft u de gereviseerde fiets accu binnen enkele dag weer in huis.

Om kosten te besparen hebben wij sinds 2023 nog maar 1 centrale werkplaats in Oss Noord Brabant. Ook op afspraak te bezoeken.

Neem contact op voor meer informatie.

Fietsaccu test Arkel

Als u er voor kiest om de accu niet te laten reviseren, zonder opgaaf van reden, sturen wij deze kosteloos retour naar het opgegeven adres in Arkel. U kunt er ook voor kiezen om de oude fiets accu door ons te laten recyclen. We verwijderen dan de oude energiecellen welke daarna professioneel gerecycled worden door een erkend verwerkingsbedrijf. Zo bent u wederom milieu bewust bezig!

Fiets accu testen Arkel kan al v.a. €34,95 incl. verzendkosten binnen NL.

Fietsaccu test Arkel

Fietsen is een uitstekende manier om in vorm te blijven, het milieu te sparen en de reguliere vervoerskosten te minimaliseren. Voor degenen die op elektrische fietsen rijden, speelt de fietsaccu een essentiële rol in hun rit. Maar hoe bepaal je of je accu het goed doet? Dat is waar het testen van fietsaccu’s belangrijk wordt.

**Waarom zou je een fietsaccu testen?**

1. **Prestaties**: Een goed functionerende accu zorgt dat je e-bike zijn optimale prestaties bereikt. Door je accu vaak te testen, kun je de duurzaamheid ervan maximaliseren en ervoor zorgen dat je altijd de ondersteuning krijgt die je verwacht.

2. **Kostenbesparing**: Het vernieuwen van een fietsaccu kan kostbaar zijn. Door je accu periodiek te testen, kun je mogelijke problemen vroeg ontdekken en herstellen, wat op de lange termijn kosten spaart.

3. **Veiligheid**: Een beschadigde accu kan leiden tot onregelmatige vermogensafgifte of, in zeldzame gevallen, oververhitting. Consistente tests zorgen voor je zekerheid en die van anderen op de weg.

Hoe test je een fietsaccu?

1. **Visuele inspectie**: Bekijk de accu op zichtbare schade, zoals indeukingen, scheuren of lekkages. Dit zijn heldere tekenen dat de accu vervangen moet worden.

2. **Spanningstest**: Benut een multimeter om de elektrische spanning van de accu te meten. Vergelijk de genoteerde waarde naast de nominale spanning die op de accu staat aangegeven. Een beduidend lagere spanning kan duiden op een probleem.

3. **Capaciteitstest**: Hiermee meet je hoeveel energie de accu werkelijk kan voorzien. Je kunt hiervoor gespecialiseerde tools, of gewoon een rit maken en zien hoe ver je rijdt op één lading, vergeleken met wanneer de accu nieuw was.

4. **Professionele inspectie**: Als je onzeker bent over de staat van je accu of twijfelt hoe je hem moet testen, neem dan contact op een professional. Veel fietswinkels bieden testdiensten voor fietsaccu’s aan.

Wanneer test je een fietsaccu Arkel?

1. **Regelmatige intervallen**: Het is een verstandig idee om je fietsaccu minstens eenmaal per jaar te controleren, zelfs als je geen problemen ervaart.

2. **Na een impact**: Als je fiets is omgevallen of een stoot heeft gekregen, test de accu dan om er zeker van te zijn dat er niet interne schade is.

3. **Verminderde prestaties**: Als je opmerkt dat de batterij eerder op raakt dan normaal, of als de ondersteuning van de motor niet consistent is, moet je de accu te testen.

Kortom, de accu is het levende hart van je e-bike. Adequaat onderhoud en regelmatige tests garanderen dat je fiets soepel rijdt, je zekerheid hebt en je investering beschermd wordt.

Scroll naar boven