Bent u woonachtig in Bathmen en wilt u de fiets accu testen? U kunt de fiets accu naar ons opsturen voor onderzoek. U krijgt na de controle direct het testrapport via WhatsApp of email. Als we de accu voor u kunnen reviseren krijgt u tevens de offerte. Indien u akkoord gaat met de offerte gaan we direct aan de slag en heeft u de gereviseerde fiets accu binnen enkele dag weer in huis.

Om kosten te besparen hebben wij sinds 2023 nog maar 1 centrale werkplaats in Oss Noord Brabant. Ook op afspraak te bezoeken.

Neem contact op voor meer informatie.

Fietsaccu test Bathmen

Als u er voor kiest om de accu niet te laten reviseren, zonder opgaaf van reden, sturen wij deze kosteloos retour naar het opgegeven adres in Bathmen. U kunt er ook voor kiezen om de oude fiets accu door ons te laten recyclen. We verwijderen dan de oude energiecellen welke daarna professioneel gerecycled worden door een erkend verwerkingsbedrijf. Zo bent u wederom milieu bewust bezig!

Fiets accu testen Bathmen kan al v.a. €34,95 incl. verzendkosten binnen NL.

Fietsaccu test Bathmen

Fietsen is een prima manier om in vorm te blijven, het milieu te beschermen en dagelijkse vervoerskosten te minimaliseren. Voor mensen die op e-bikes rijden, speelt de fietsaccu een cruciale rol in hun rijervaring. Maar hoe bepaal je of je accu het goed doet? Dat is waar het controleren van fietsaccu’s belangrijk wordt.

**Waarom zou je een fietsaccu testen?**

1. **Prestaties**: Een goed functionerende accu zorgt dat je e-bike zijn maximale prestaties levert. Door je accu vaak te testen, kun je de levensduur ervan verlengen en garanderen dat je altijd de hulp krijgt die je verwacht.

2. **Kostenbesparing**: Het vernieuwen van een fietsaccu kan kostbaar zijn. Door je accu periodiek te testen, kun je eventuele problemen vroegtijdig opsporen en corrigeren, wat op de lange termijn geld bespaart.

3. **Veiligheid**: Een beschadigde accu kan leiden tot ongelijke vermogensafgifte of, in sommige situaties, oververhitting. Consistente tests zorgen voor je zekerheid en die van anderen op de weg.

Hoe test je een fietsaccu?

1. **Visuele inspectie**: Controleer de accu op duidelijke schade, zoals deuken, scheuren of lekkages. Dit zijn duidelijke tekenen dat de accu vernieuwd moet worden.

2. **Spanningstest**: Gebruik een multimeter om de elektrische spanning van de accu te testen. Vergelijk de genoteerde waarde naast de standaard spanning die op de accu staat aangegeven. Een aanzienlijk lagere spanning kan wijzen op een probleem.

3. **Capaciteitstest**: Met deze test meet je hoeveel energie de accu daadwerkelijk kan leveren. Je kunt hiervoor speciale apparatuur, of gewoon een rit maken en kijken hoe ver je rijdt op één lading, vergeleken met toen de accu nieuw was.

4. **Professionele inspectie**: Als je onzeker bent over de conditie van je accu of twijfelt hoe je hem moet controleren, raadpleeg dan een expert. Veel fietswinkels bieden controleservices voor fietsaccu’s aan.

Wanneer test je een fietsaccu Bathmen?

1. **Regelmatige intervallen**: Het is een verstandig idee om je fietsaccu minstens één keer per jaar te testen, zelfs als je geen problemen ervaart.

2. **Na een impact**: Als je fiets is gevallen of een klap heeft gekregen, test de accu dan om er zeker van te zijn dat er niet interne schade is.

3. **Verminderde prestaties**: Als je merkt dat de batterij sneller leeg is dan normaal, of als de ondersteuning van de motor niet consistent is, dient je de accu te controleren.

Kortom, de accu is het levende hart van je e-bike. Adequaat onderhoud en regelmatige tests garanderen dat je fiets soepel rijdt, je veilig blijft en je aankoop veilig wordt.

Scroll naar boven