Bent u woonachtig in Bekkevoort en wilt u de fiets accu testen? U kunt de fiets accu naar ons opsturen voor onderzoek. U krijgt na de controle direct het testrapport via WhatsApp of email. Als we de accu voor u kunnen reviseren krijgt u tevens de offerte. Indien u akkoord gaat met de offerte gaan we direct aan de slag en heeft u de gereviseerde fiets accu binnen enkele dag weer in huis.

Om kosten te besparen hebben wij sinds 2023 nog maar 1 centrale werkplaats in Oss Noord Brabant. Ook op afspraak te bezoeken.

Neem contact op voor meer informatie.

Fietsaccu test Bekkevoort

Als u er voor kiest om de accu niet te laten reviseren, zonder opgaaf van reden, sturen wij deze kosteloos retour naar het opgegeven adres in Bekkevoort. U kunt er ook voor kiezen om de oude fiets accu door ons te laten recyclen. We verwijderen dan de oude energiecellen welke daarna professioneel gerecycled worden door een erkend verwerkingsbedrijf. Zo bent u wederom milieu bewust bezig!

Fiets accu testen Bekkevoort kan al v.a. €34,95 incl. verzendkosten binnen NL.

Fietsaccu test Bekkevoort

Fietsen is een uitstekende manier om gezond te blijven, het milieu te sparen en de reguliere vervoerskosten te verminderen. Voor degenen die op e-bikes rijden, speelt de fietsaccu een belangrijke rol in hun rit. Maar hoe weet je of je accu het goed doet? Dat is waar het controleren van fietsaccu’s belangrijk wordt.

**Waarom zou je een fietsaccu testen?**

1. **Prestaties**: Een goed functionerende accu zorgt ervoor dat je e-bike zijn maximale prestaties bereikt. Door je accu regelmatig te testen, kun je de duurzaamheid ervan verlengen en garanderen dat je altijd de ondersteuning krijgt die je nodig hebt.

2. **Kostenbesparing**: Het vervangen van een fietsaccu kan kostbaar zijn. Door je accu regelmatig te testen, kun je eventuele problemen vroeg ontdekken en corrigeren, wat op de lange termijn geld bespaart.

3. **Veiligheid**: Een defecte accu kan leiden tot ongelijke vermogensafgifte of, in sommige situaties, oververhitting. Consistente tests zorgen voor je veiligheid en die van andere weggebruikers.

Hoe test je een fietsaccu?

1. **Visuele inspectie**: Controleer de accu op zichtbare schade, zoals indeukingen, scheuren of lekkages. Dit zijn duidelijke tekenen dat de accu vervangen moet worden.

2. **Spanningstest**: Benut een multimeter om de elektrische spanning van de accu te testen. Vergelijk de gemeten waarde naast de nominale spanning die op de accu staat aangegeven. Een aanzienlijk lagere spanning kan duiden op een probleem.

3. **Capaciteitstest**: Met deze test meet je hoeveel stroom de accu daadwerkelijk kan voorzien. Je kunt hiervoor gebruik maken van gespecialiseerde tools, of gewoon een rit maken en zien hoe ver je komt op één oplaadbeurt, in vergelijking met wanneer de accu nieuw was.

4. **Professionele inspectie**: Als je onzeker bent over de staat van je accu of twijfelt hoe je hem moet controleren, raadpleeg dan een expert. Verschillende fietswinkels bieden controleservices voor fietsaccu’s aan.

Wanneer test je een fietsaccu Bekkevoort?

1. **Regelmatige intervallen**: Het is een verstandig idee om je fietsaccu minstens één keer per jaar te testen, zelfs als je geen issues ervaart.

2. **Na een impact**: Als je fiets is omgevallen of een stoot heeft opgelopen, controleer de accu dan om te controleren dat er geen interne schade is.

3. **Verminderde prestaties**: Als je merkt dat de batterij eerder op raakt dan normaal, of als de elektrische ondersteuning varieert, dient je de accu te controleren.

Tot slot, de accu is het kloppende hart van je e-bike. Adequaat onderhoud en regelmatige tests garanderen dat je fiets soepel rijdt, je zekerheid hebt en je investering beschermd wordt.

Scroll naar boven