Bent u woonachtig in Bergentheim en wilt u de fiets accu testen? U kunt de fiets accu naar ons opsturen voor onderzoek. U krijgt na de controle direct het testrapport via WhatsApp of email. Als we de accu voor u kunnen reviseren krijgt u tevens de offerte. Indien u akkoord gaat met de offerte gaan we direct aan de slag en heeft u de gereviseerde fiets accu binnen enkele dag weer in huis.

Om kosten te besparen hebben wij sinds 2023 nog maar 1 centrale werkplaats in Oss Noord Brabant. Ook op afspraak te bezoeken.

Neem contact op voor meer informatie.

Fietsaccu test Bergentheim

Als u er voor kiest om de accu niet te laten reviseren, zonder opgaaf van reden, sturen wij deze kosteloos retour naar het opgegeven adres in Bergentheim. U kunt er ook voor kiezen om de oude fiets accu door ons te laten recyclen. We verwijderen dan de oude energiecellen welke daarna professioneel gerecycled worden door een erkend verwerkingsbedrijf. Zo bent u wederom milieu bewust bezig!

Fiets accu testen Bergentheim kan al v.a. €34,95 incl. verzendkosten binnen NL.

Fietsaccu test Bergentheim

Fietsen is een prima manier om gezond te blijven, het milieu te beschermen en dagelijkse vervoerskosten te verminderen. Voor degenen die op e-bikes rijden, speelt de fietsaccu een essentiële rol in hun rijervaring. Maar hoe bepaal je of je accu nog in goede conditie is? Dat is waar het controleren van fietsaccu’s om de hoek komt kijken.

**Waarom zou je een fietsaccu testen?**

1. **Prestaties**: Een goed functionerende accu zorgt ervoor dat je e-bike zijn optimale prestaties bereikt. Door je accu vaak te testen, kun je de levensduur ervan verlengen en garanderen dat je altijd de ondersteuning krijgt die je verwacht.

2. **Kostenbesparing**: Het vervangen van een fietsaccu kan duur zijn. Door je accu periodiek te testen, kun je mogelijke problemen vroeg ontdekken en herstellen, wat op de lange termijn geld bespaart.

3. **Veiligheid**: Een beschadigde accu kan leiden tot onregelmatige vermogensafgifte of, in zeldzame gevallen, oververhitting. Consistente tests zorgen voor je zekerheid en die van andere weggebruikers.

Hoe test je een fietsaccu?

1. **Visuele inspectie**: Controleer de accu op zichtbare schade, zoals indeukingen, scheuren of lekkages. Dit zijn duidelijke tekenen dat de accu vernieuwd moet worden.

2. **Spanningstest**: Gebruik een multimeter om de spanning van de accu te testen. Zet de gemeten waarde naast de standaard spanning die op de accu staat aangegeven. Een beduidend lagere spanning kan wijzen op een probleem.

3. **Capaciteitstest**: Hiermee meet je hoeveel stroom de accu werkelijk kan leveren. Je kunt hiervoor gebruik maken van gespecialiseerde tools, of gewoon een rit maken en kijken hoe ver je rijdt op één oplaadbeurt, vergeleken met wanneer de accu nieuw was.

4. **Professionele inspectie**: Als je twijfelt over de staat van je accu of niet zeker weet hoe je hem moet controleren, neem dan contact op een expert. Veel fietswinkels bieden testdiensten voor fietsaccu’s aan.

Wanneer test je een fietsaccu Bergentheim?

1. **Regelmatige intervallen**: Het is een verstandig idee om je fietsaccu minstens eenmaal per jaar te testen, zelfs als je geen problemen ervaart.

2. **Na een impact**: Als je fiets is omgevallen of een klap heeft opgelopen, controleer de accu dan om te controleren dat er geen interne schade is.

3. **Verminderde prestaties**: Als je opmerkt dat de batterij sneller leeg is dan normaal, of als de ondersteuning van de motor varieert, dient je de accu te controleren.

Tot slot, de accu is het levende hart van je e-bike. Goed onderhoud en frequente tests garanderen dat je fiets zonder problemen werkt, je veilig blijft en je investering beschermd wordt.

Scroll naar boven