Bent u woonachtig in Bever en wilt u de fiets accu testen? U kunt de fiets accu naar ons opsturen voor onderzoek. U krijgt na de controle direct het testrapport via WhatsApp of email. Als we de accu voor u kunnen reviseren krijgt u tevens de offerte. Indien u akkoord gaat met de offerte gaan we direct aan de slag en heeft u de gereviseerde fiets accu binnen enkele dag weer in huis.

Om kosten te besparen hebben wij sinds 2023 nog maar 1 centrale werkplaats in Oss Noord Brabant. Ook op afspraak te bezoeken.

Neem contact op voor meer informatie.

Fietsaccu test Bever

Als u er voor kiest om de accu niet te laten reviseren, zonder opgaaf van reden, sturen wij deze kosteloos retour naar het opgegeven adres in Bever. U kunt er ook voor kiezen om de oude fiets accu door ons te laten recyclen. We verwijderen dan de oude energiecellen welke daarna professioneel gerecycled worden door een erkend verwerkingsbedrijf. Zo bent u wederom milieu bewust bezig!

Fiets accu testen Bever kan al v.a. €34,95 incl. verzendkosten binnen NL.

Fietsaccu test Bever

Het gebruik van een fiets is een geweldige manier om gezond te blijven, het milieu te sparen en dagelijkse vervoerskosten te verminderen. Voor mensen die op elektrische fietsen rijden, speelt de fietsaccu een essentiële rol in hun rit. Maar hoe weet je of je accu het goed doet? Dat is waar het testen van fietsaccu’s om de hoek komt kijken.

**Waarom zou je een fietsaccu testen?**

1. **Prestaties**: Een goed functionerende accu zorgt dat je e-bike zijn maximale prestaties levert. Door je accu regelmatig te testen, kun je de levensduur ervan verlengen en ervoor zorgen dat je altijd de hulp krijgt die je nodig hebt.

2. **Kostenbesparing**: Het vervangen van een fietsaccu kan kostbaar zijn. Door je accu regelmatig te testen, kun je mogelijke problemen vroegtijdig opsporen en corrigeren, wat op de lange duur geld bespaart.

3. **Veiligheid**: Een defecte accu kan leiden tot ongelijke vermogensafgifte of, in zeldzame gevallen, oververhitting. Regelmatige tests zorgen voor je zekerheid en die van andere weggebruikers.

Hoe test je een fietsaccu?

1. **Visuele inspectie**: Bekijk de accu op duidelijke schade, zoals deuken, scheuren of lekkages. Dit zijn heldere tekenen dat de accu vervangen moet worden.

2. **Spanningstest**: Gebruik een multimeter om de elektrische spanning van de accu te meten. Vergelijk de gemeten waarde naast de nominale spanning die op de accu vermeld staat. Een beduidend lagere spanning kan duiden op een probleem.

3. **Capaciteitstest**: Hiermee meet je hoeveel energie de accu daadwerkelijk kan leveren. Je kunt hiervoor gespecialiseerde tools, of simpelweg een rit maken en kijken hoe ver je rijdt op één lading, in vergelijking met toen de accu nieuw was.

4. **Professionele inspectie**: Als je onzeker bent over de conditie van je accu of twijfelt hoe je hem moet controleren, raadpleeg dan een expert. Veel fietswinkels bieden testdiensten voor fietsaccu’s aan.

Wanneer test je een fietsaccu Bever?

1. **Regelmatige intervallen**: Het is een goed idee om je fietsaccu ten minste één keer per jaar te testen, zelfs als je geen issues ondervindt.

2. **Na een impact**: Als je fiets is omgevallen of een klap heeft gekregen, test de accu dan om er zeker van te zijn dat er niet interne schade is.

3. **Verminderde prestaties**: Als je merkt dat de batterij eerder op raakt dan normaal, of als de elektrische ondersteuning niet consistent is, moet je de accu te controleren.

Tot slot, de accu is het kloppende hart van je e-bike. Goed onderhoud en frequente tests garanderen dat je fiets soepel rijdt, je zekerheid hebt en je aankoop beschermd wordt.

Scroll naar boven