Bent u woonachtig in Boechout en wilt u de fiets accu testen? U kunt de fiets accu naar ons opsturen voor onderzoek. U krijgt na de controle direct het testrapport via WhatsApp of email. Als we de accu voor u kunnen reviseren krijgt u tevens de offerte. Indien u akkoord gaat met de offerte gaan we direct aan de slag en heeft u de gereviseerde fiets accu binnen enkele dag weer in huis.

Om kosten te besparen hebben wij sinds 2023 nog maar 1 centrale werkplaats in Oss Noord Brabant. Ook op afspraak te bezoeken.

Neem contact op voor meer informatie.

Fietsaccu test Boechout

Als u er voor kiest om de accu niet te laten reviseren, zonder opgaaf van reden, sturen wij deze kosteloos retour naar het opgegeven adres in Boechout. U kunt er ook voor kiezen om de oude fiets accu door ons te laten recyclen. We verwijderen dan de oude energiecellen welke daarna professioneel gerecycled worden door een erkend verwerkingsbedrijf. Zo bent u wederom milieu bewust bezig!

Fiets accu testen Boechout kan al v.a. €34,95 incl. verzendkosten binnen NL.

Fietsaccu test Boechout

Fietsen is een prima manier om gezond te blijven, het milieu te sparen en de reguliere vervoerskosten te verminderen. Voor mensen die op e-bikes rijden, speelt de fietsaccu een cruciale rol in hun rit. Maar hoe bepaal je of je accu het goed doet? Dat is waar het controleren van fietsaccu’s belangrijk wordt.

**Waarom zou je een fietsaccu testen?**

1. **Prestaties**: Een goed functionerende accu zorgt ervoor dat je e-bike zijn beste prestaties levert. Door je accu vaak te testen, kun je de duurzaamheid ervan maximaliseren en ervoor zorgen dat je altijd de ondersteuning krijgt die je verwacht.

2. **Kostenbesparing**: Het vervangen van een fietsaccu kan duur zijn. Door je accu periodiek te testen, kun je eventuele problemen vroeg ontdekken en corrigeren, wat op de lange termijn geld bespaart.

3. **Veiligheid**: Een beschadigde accu kan leiden tot onregelmatige vermogensafgifte of, in zeldzame gevallen, oververhitting. Regelmatige tests zorgen voor je veiligheid en die van andere weggebruikers.

Hoe test je een fietsaccu?

1. **Visuele inspectie**: Bekijk de accu op duidelijke schade, zoals indeukingen, scheuren of lekkages. Dit zijn duidelijke tekenen dat de accu vernieuwd moet worden.

2. **Spanningstest**: Benut een multimeter om de spanning van de accu te testen. Zet de gemeten waarde naast de nominale spanning die op de accu staat aangegeven. Een aanzienlijk lagere spanning kan wijzen op een probleem.

3. **Capaciteitstest**: Met deze test meet je hoeveel energie de accu daadwerkelijk kan voorzien. Je kunt hiervoor gebruik maken van gespecialiseerde tools, of simpelweg een rit maken en zien hoe ver je rijdt op één oplaadbeurt, vergeleken met wanneer de accu nieuw was.

4. **Professionele inspectie**: Als je onzeker bent over de conditie van je accu of twijfelt hoe je deze moet testen, neem dan contact op een professional. Verschillende fietswinkels bieden controleservices voor fietsaccu’s aan.

Wanneer test je een fietsaccu Boechout?

1. **Regelmatige intervallen**: Het is een goed idee om je fietsaccu minstens eenmaal per jaar te controleren, zelfs als je geen issues ondervindt.

2. **Na een impact**: Als je fiets is omgevallen of een klap heeft gekregen, controleer de accu dan om te controleren dat er niet interne schade is.

3. **Verminderde prestaties**: Als je opmerkt dat de batterij eerder op raakt dan normaal, of als de elektrische ondersteuning niet consistent is, moet je de accu te testen.

Samenvattend, de accu is het levende hart van je e-bike. Goed onderhoud en frequente tests garanderen dat je fiets soepel rijdt, je veilig blijft en je aankoop beschermd wordt.

Scroll naar boven