Bent u woonachtig in Erp en wilt u de fiets accu testen? U kunt de fiets accu naar ons opsturen voor onderzoek. U krijgt na de controle direct het testrapport via WhatsApp of email. Als we de accu voor u kunnen reviseren krijgt u tevens de offerte. Indien u akkoord gaat met de offerte gaan we direct aan de slag en heeft u de gereviseerde fiets accu binnen enkele dag weer in huis.

Om kosten te besparen hebben wij sinds 2023 nog maar 1 centrale werkplaats in Oss Noord Brabant. Ook op afspraak te bezoeken.

Neem contact op voor meer informatie.

Fietsaccu test Erp

Als u er voor kiest om de accu niet te laten reviseren, zonder opgaaf van reden, sturen wij deze kosteloos retour naar het opgegeven adres in Erp. U kunt er ook voor kiezen om de oude fiets accu door ons te laten recyclen. We verwijderen dan de oude energiecellen welke daarna professioneel gerecycled worden door een erkend verwerkingsbedrijf. Zo bent u wederom milieu bewust bezig!

Fiets accu testen Erp kan al v.a. €34,95 incl. verzendkosten binnen NL.

Fietsaccu test Erp

Het gebruik van een fiets is een uitstekende manier om in vorm te blijven, het milieu te sparen en dagelijkse vervoerskosten te verminderen. Voor mensen die op elektrische fietsen rijden, speelt de fietsaccu een essentiële rol in hun rijervaring. Maar hoe weet je of je accu nog in goede conditie is? Dat is waar het testen van fietsaccu’s belangrijk wordt.

**Waarom zou je een fietsaccu testen?**

1. **Prestaties**: Een correct functionerende accu zorgt dat je e-bike zijn beste prestaties levert. Door je accu vaak te testen, kun je de duurzaamheid ervan maximaliseren en ervoor zorgen dat je altijd de ondersteuning krijgt die je nodig hebt.

2. **Kostenbesparing**: Het vernieuwen van een fietsaccu kan kostbaar zijn. Door je accu regelmatig te testen, kun je eventuele problemen vroegtijdig opsporen en corrigeren, wat op de lange duur geld bespaart.

3. **Veiligheid**: Een defecte accu kan leiden tot ongelijke vermogensafgifte of, in zeldzame gevallen, oververhitting. Consistente tests zorgen voor je veiligheid en die van andere weggebruikers.

Hoe test je een fietsaccu?

1. **Visuele inspectie**: Bekijk de accu op zichtbare schade, zoals deuken, scheuren of lekkages. Dit zijn heldere tekenen dat de accu vernieuwd moet worden.

2. **Spanningstest**: Gebruik een multimeter om de elektrische spanning van de accu te meten. Vergelijk de genoteerde waarde naast de nominale spanning die op de accu vermeld staat. Een aanzienlijk lagere spanning kan duiden op een probleem.

3. **Capaciteitstest**: Met deze test meet je hoeveel energie de accu werkelijk kan leveren. Je kunt hiervoor speciale apparatuur, of simpelweg een rit maken en zien hoe ver je komt op één oplaadbeurt, in vergelijking met toen de accu nieuw was.

4. **Professionele inspectie**: Als je onzeker bent over de staat van je accu of twijfelt hoe je deze moet controleren, neem dan contact op een expert. Verschillende fietswinkels bieden testdiensten voor fietsaccu’s aan.

Wanneer test je een fietsaccu Erp?

1. **Regelmatige intervallen**: Het is een goed idee om je fietsaccu ten minste één keer per jaar te controleren, zelfs als je geen problemen ervaart.

2. **Na een impact**: Als je fiets is gevallen of een stoot heeft gekregen, controleer de accu dan om te controleren dat er niet interne schade is.

3. **Verminderde prestaties**: Als je opmerkt dat de batterij eerder op raakt dan normaal, of als de ondersteuning van de motor niet consistent is, dient je de accu te controleren.

Kortom, de accu is het levende hart van je e-bike. Goed onderhoud en regelmatige tests garanderen dat je fiets soepel rijdt, je veilig blijft en je investering veilig wordt.

Scroll naar boven