Bent u woonachtig in Liezele en wilt u de fiets accu testen? U kunt de fiets accu naar ons opsturen voor onderzoek. U krijgt na de controle direct het testrapport via WhatsApp of email. Als we de accu voor u kunnen reviseren krijgt u tevens de offerte. Indien u akkoord gaat met de offerte gaan we direct aan de slag en heeft u de gereviseerde fiets accu binnen enkele dag weer in huis.

Om kosten te besparen hebben wij sinds 2023 nog maar 1 centrale werkplaats in Oss Noord Brabant. Ook op afspraak te bezoeken.

Neem contact op voor meer informatie.

Fietsaccu test Liezele

Als u er voor kiest om de accu niet te laten reviseren, zonder opgaaf van reden, sturen wij deze kosteloos retour naar het opgegeven adres in Liezele. U kunt er ook voor kiezen om de oude fiets accu door ons te laten recyclen. We verwijderen dan de oude energiecellen welke daarna professioneel gerecycled worden door een erkend verwerkingsbedrijf. Zo bent u wederom milieu bewust bezig!

Fiets accu testen Liezele kan al v.a. €34,95 incl. verzendkosten binnen NL.

Fietsaccu test Liezele

Het gebruik van een fiets is een prima manier om gezond te blijven, het milieu te beschermen en dagelijkse vervoerskosten te verminderen. Voor mensen die op e-bikes rijden, speelt de fietsaccu een essentiële rol in hun rit. Maar hoe weet je of je accu nog in goede conditie is? Dat is waar het controleren van fietsaccu’s om de hoek komt kijken.

**Waarom zou je een fietsaccu testen?**

1. **Prestaties**: Een correct functionerende accu zorgt ervoor dat je e-bike zijn optimale prestaties levert. Door je accu vaak te testen, kun je de levensduur ervan verlengen en garanderen dat je altijd de hulp krijgt die je verwacht.

2. **Kostenbesparing**: Het vervangen van een fietsaccu kan duur zijn. Door je accu periodiek te testen, kun je mogelijke problemen vroegtijdig opsporen en corrigeren, wat op de lange duur geld bespaart.

3. **Veiligheid**: Een defecte accu kan leiden tot ongelijke vermogensafgifte of, in zeldzame gevallen, oververhitting. Regelmatige tests zorgen voor je zekerheid en die van anderen op de weg.

Hoe test je een fietsaccu?

1. **Visuele inspectie**: Bekijk de accu op zichtbare schade, zoals deuken, scheuren of lekkages. Dit zijn duidelijke tekenen dat de accu vernieuwd moet worden.

2. **Spanningstest**: Gebruik een multimeter om de elektrische spanning van de accu te testen. Vergelijk de gemeten waarde naast de nominale spanning die op de accu vermeld staat. Een beduidend lagere spanning kan wijzen op een probleem.

3. **Capaciteitstest**: Met deze test meet je hoeveel energie de accu daadwerkelijk kan leveren. Je kunt hiervoor speciale apparatuur, of simpelweg een rit maken en zien hoe ver je komt op één lading, in vergelijking met wanneer de accu nieuw was.

4. **Professionele inspectie**: Als je onzeker bent over de staat van je accu of niet zeker weet hoe je deze moet testen, neem dan contact op een professional. Verschillende fietswinkels bieden controleservices voor fietsaccu’s aan.

Wanneer test je een fietsaccu Liezele?

1. **Regelmatige intervallen**: Het is een goed idee om je fietsaccu ten minste eenmaal per jaar te testen, zelfs als je geen issues ondervindt.

2. **Na een impact**: Als je fiets is omgevallen of een stoot heeft opgelopen, test de accu dan om te controleren dat er niet interne schade is.

3. **Verminderde prestaties**: Als je opmerkt dat de batterij eerder op raakt dan gebruikelijk, of als de elektrische ondersteuning niet consistent is, moet je de accu te controleren.

Kortom, de accu is het kloppende hart van je e-bike. Adequaat onderhoud en frequente tests zorgen ervoor dat je fiets soepel rijdt, je veilig blijft en je aankoop beschermd wordt.

Scroll naar boven