Bent u woonachtig in someren en wilt u de fiets accu testen? U kunt de fiets accu naar ons opsturen voor onderzoek. U krijgt na de controle direct het testrapport via WhatsApp of email. Als we de accu voor u kunnen reviseren krijgt u tevens de offerte. Indien u akkoord gaat met de offerte gaan we direct aan de slag en heeft u de gereviseerde fiets accu binnen enkele dag weer in huis.

Om kosten te besparen hebben wij sinds 2023 nog maar 1 centrale werkplaats in Oss Noord Brabant. Ook op afspraak te bezoeken.

Neem contact op voor meer informatie.

Fietsaccu test someren

Als u er voor kiest om de accu niet te laten reviseren, zonder opgaaf van reden, sturen wij deze kosteloos retour naar het opgegeven adres in someren. U kunt er ook voor kiezen om de oude fiets accu door ons te laten recyclen. We verwijderen dan de oude energiecellen welke daarna professioneel gerecycled worden door een erkend verwerkingsbedrijf. Zo bent u wederom milieu bewust bezig!

Fiets accu testen someren kan al v.a. €34,95 incl. verzendkosten binnen NL.

Fietsaccu test someren

Het gebruik van een fiets is een geweldige manier om in vorm te blijven, het milieu te beschermen en dagelijkse vervoerskosten te minimaliseren. Voor degenen die op e-bikes rijden, speelt de fietsaccu een essentiële rol in hun rijervaring. Maar hoe weet je of je accu het goed doet? Dat is waar het controleren van fietsaccu’s belangrijk wordt.

**Waarom zou je een fietsaccu testen?**

1. **Prestaties**: Een goed functionerende accu zorgt dat je e-bike zijn beste prestaties bereikt. Door je accu vaak te testen, kun je de duurzaamheid ervan maximaliseren en ervoor zorgen dat je altijd de hulp krijgt die je nodig hebt.

2. **Kostenbesparing**: Het vervangen van een fietsaccu kan duur zijn. Door je accu periodiek te testen, kun je mogelijke problemen vroegtijdig opsporen en corrigeren, wat op de lange duur kosten spaart.

3. **Veiligheid**: Een defecte accu kan leiden tot ongelijke vermogensafgifte of, in zeldzame gevallen, oververhitting. Regelmatige tests zorgen voor je veiligheid en die van andere weggebruikers.

Hoe test je een fietsaccu?

1. **Visuele inspectie**: Bekijk de accu op zichtbare schade, zoals indeukingen, scheuren of lekkages. Dit zijn duidelijke tekenen dat de accu vernieuwd moet worden.

2. **Spanningstest**: Gebruik een multimeter om de spanning van de accu te testen. Vergelijk de gemeten waarde naast de standaard spanning die op de accu staat aangegeven. Een aanzienlijk lagere spanning kan wijzen op een probleem.

3. **Capaciteitstest**: Met deze test meet je hoeveel stroom de accu daadwerkelijk kan voorzien. Je kunt hiervoor gespecialiseerde tools, of simpelweg een rit maken en zien hoe ver je komt op één lading, vergeleken met wanneer de accu nieuw was.

4. **Professionele inspectie**: Als je twijfelt over de staat van je accu of twijfelt hoe je hem moet controleren, raadpleeg dan een professional. Veel fietswinkels bieden testdiensten voor fietsaccu’s aan.

Wanneer test je een fietsaccu someren?

1. **Regelmatige intervallen**: Het is een verstandig idee om je fietsaccu ten minste één keer per jaar te testen, zelfs als je geen issues ondervindt.

2. **Na een impact**: Als je fiets is gevallen of een klap heeft gekregen, test de accu dan om er zeker van te zijn dat er niet interne schade is.

3. **Verminderde prestaties**: Als je opmerkt dat de batterij sneller leeg is dan normaal, of als de ondersteuning van de motor niet consistent is, dient je de accu te controleren.

Kortom, de accu is het levende hart van je e-bike. Adequaat onderhoud en frequente tests garanderen dat je fiets zonder problemen werkt, je zekerheid hebt en je investering beschermd wordt.

Scroll naar boven