Bent u woonachtig in stadskanaal en wilt u de fiets accu testen? U kunt de fiets accu naar ons opsturen voor onderzoek. U krijgt na de controle direct het testrapport via WhatsApp of email. Als we de accu voor u kunnen reviseren krijgt u tevens de offerte. Indien u akkoord gaat met de offerte gaan we direct aan de slag en heeft u de gereviseerde fiets accu binnen enkele dag weer in huis.

Om kosten te besparen hebben wij sinds 2023 nog maar 1 centrale werkplaats in Oss Noord Brabant. Ook op afspraak te bezoeken.

Neem contact op voor meer informatie.

Fietsaccu test stadskanaal

Als u er voor kiest om de accu niet te laten reviseren, zonder opgaaf van reden, sturen wij deze kosteloos retour naar het opgegeven adres in stadskanaal. U kunt er ook voor kiezen om de oude fiets accu door ons te laten recyclen. We verwijderen dan de oude energiecellen welke daarna professioneel gerecycled worden door een erkend verwerkingsbedrijf. Zo bent u wederom milieu bewust bezig!

Fiets accu testen stadskanaal kan al v.a. €34,95 incl. verzendkosten binnen NL.

Fietsaccu test stadskanaal

Het gebruik van een fiets is een geweldige manier om gezond te blijven, het milieu te sparen en de reguliere vervoerskosten te minimaliseren. Voor mensen die op e-bikes rijden, speelt de fietsaccu een cruciale rol in hun rijervaring. Maar hoe weet je of je accu nog in goede conditie is? Dat is waar het controleren van fietsaccu’s om de hoek komt kijken.

**Waarom zou je een fietsaccu testen?**

1. **Prestaties**: Een goed functionerende accu zorgt ervoor dat je e-bike zijn beste prestaties bereikt. Door je accu regelmatig te testen, kun je de levensduur ervan verlengen en ervoor zorgen dat je altijd de ondersteuning krijgt die je nodig hebt.

2. **Kostenbesparing**: Het vernieuwen van een fietsaccu kan duur zijn. Door je accu periodiek te testen, kun je eventuele problemen vroegtijdig opsporen en herstellen, wat op de lange termijn kosten spaart.

3. **Veiligheid**: Een defecte accu kan leiden tot onregelmatige vermogensafgifte of, in zeldzame gevallen, oververhitting. Consistente tests zorgen voor je zekerheid en die van andere weggebruikers.

Hoe test je een fietsaccu?

1. **Visuele inspectie**: Bekijk de accu op duidelijke schade, zoals deuken, scheuren of lekkages. Dit zijn heldere tekenen dat de accu vernieuwd moet worden.

2. **Spanningstest**: Gebruik een multimeter om de elektrische spanning van de accu te meten. Zet de gemeten waarde naast de nominale spanning die op de accu staat aangegeven. Een beduidend lagere spanning kan wijzen op een probleem.

3. **Capaciteitstest**: Hiermee meet je hoeveel stroom de accu daadwerkelijk kan voorzien. Je kunt hiervoor gespecialiseerde tools, of gewoon een rit maken en zien hoe ver je komt op één oplaadbeurt, vergeleken met toen de accu nieuw was.

4. **Professionele inspectie**: Als je twijfelt over de conditie van je accu of niet zeker weet hoe je hem moet testen, neem dan contact op een professional. Veel fietswinkels bieden testdiensten voor fietsaccu’s aan.

Wanneer test je een fietsaccu stadskanaal?

1. **Regelmatige intervallen**: Het is een verstandig idee om je fietsaccu minstens eenmaal per jaar te controleren, zelfs als je geen issues ondervindt.

2. **Na een impact**: Als je fiets is gevallen of een stoot heeft opgelopen, controleer de accu dan om te controleren dat er niet interne schade is.

3. **Verminderde prestaties**: Als je merkt dat de batterij eerder op raakt dan gebruikelijk, of als de elektrische ondersteuning varieert, moet je de accu te testen.

Tot slot, de accu is het kloppende hart van je e-bike. Goed onderhoud en regelmatige tests garanderen dat je fiets soepel rijdt, je zekerheid hebt en je investering beschermd wordt.

Scroll naar boven