Bent u woonachtig in stein en wilt u de fiets accu testen? U kunt de fiets accu naar ons opsturen voor onderzoek. U krijgt na de controle direct het testrapport via WhatsApp of email. Als we de accu voor u kunnen reviseren krijgt u tevens de offerte. Indien u akkoord gaat met de offerte gaan we direct aan de slag en heeft u de gereviseerde fiets accu binnen enkele dag weer in huis.

Om kosten te besparen hebben wij sinds 2023 nog maar 1 centrale werkplaats in Oss Noord Brabant. Ook op afspraak te bezoeken.

Neem contact op voor meer informatie.

Fietsaccu test stein

Als u er voor kiest om de accu niet te laten reviseren, zonder opgaaf van reden, sturen wij deze kosteloos retour naar het opgegeven adres in stein. U kunt er ook voor kiezen om de oude fiets accu door ons te laten recyclen. We verwijderen dan de oude energiecellen welke daarna professioneel gerecycled worden door een erkend verwerkingsbedrijf. Zo bent u wederom milieu bewust bezig!

Fiets accu testen stein kan al v.a. €34,95 incl. verzendkosten binnen NL.

Fietsaccu test stein

Het gebruik van een fiets is een uitstekende manier om in vorm te blijven, het milieu te sparen en de reguliere vervoerskosten te verminderen. Voor degenen die op elektrische fietsen rijden, speelt de fietsaccu een belangrijke rol in hun rijervaring. Maar hoe bepaal je of je accu het goed doet? Dat is waar het testen van fietsaccu’s belangrijk wordt.

**Waarom zou je een fietsaccu testen?**

1. **Prestaties**: Een correct functionerende accu zorgt dat je e-bike zijn beste prestaties bereikt. Door je accu vaak te testen, kun je de levensduur ervan maximaliseren en ervoor zorgen dat je altijd de hulp krijgt die je nodig hebt.

2. **Kostenbesparing**: Het vernieuwen van een fietsaccu kan duur zijn. Door je accu periodiek te testen, kun je eventuele problemen vroegtijdig opsporen en herstellen, wat op de lange duur kosten spaart.

3. **Veiligheid**: Een defecte accu kan leiden tot ongelijke vermogensafgifte of, in sommige situaties, oververhitting. Consistente tests zorgen voor je zekerheid en die van anderen op de weg.

Hoe test je een fietsaccu?

1. **Visuele inspectie**: Bekijk de accu op zichtbare schade, zoals indeukingen, scheuren of lekkages. Dit zijn heldere tekenen dat de accu vervangen moet worden.

2. **Spanningstest**: Benut een multimeter om de elektrische spanning van de accu te testen. Zet de gemeten waarde naast de standaard spanning die op de accu staat aangegeven. Een beduidend lagere spanning kan duiden op een probleem.

3. **Capaciteitstest**: Met deze test meet je hoeveel energie de accu daadwerkelijk kan leveren. Je kunt hiervoor gebruik maken van gespecialiseerde tools, of simpelweg een rit maken en zien hoe ver je komt op één lading, in vergelijking met toen de accu nieuw was.

4. **Professionele inspectie**: Als je twijfelt over de staat van je accu of twijfelt hoe je hem moet controleren, raadpleeg dan een expert. Veel fietswinkels bieden testdiensten voor fietsaccu’s aan.

Wanneer test je een fietsaccu stein?

1. **Regelmatige intervallen**: Het is een verstandig idee om je fietsaccu minstens eenmaal per jaar te testen, zelfs als je geen issues ondervindt.

2. **Na een impact**: Als je fiets is omgevallen of een klap heeft opgelopen, test de accu dan om er zeker van te zijn dat er geen interne schade is.

3. **Verminderde prestaties**: Als je merkt dat de batterij eerder op raakt dan gebruikelijk, of als de ondersteuning van de motor niet consistent is, moet je de accu te testen.

Kortom, de accu is het levende hart van je e-bike. Goed onderhoud en frequente tests garanderen dat je fiets zonder problemen werkt, je zekerheid hebt en je aankoop beschermd wordt.

Scroll naar boven