Bent u woonachtig in Sterrebeek en wilt u de fiets accu testen? U kunt de fiets accu naar ons opsturen voor onderzoek. U krijgt na de controle direct het testrapport via WhatsApp of email. Als we de accu voor u kunnen reviseren krijgt u tevens de offerte. Indien u akkoord gaat met de offerte gaan we direct aan de slag en heeft u de gereviseerde fiets accu binnen enkele dag weer in huis.

Om kosten te besparen hebben wij sinds 2023 nog maar 1 centrale werkplaats in Oss Noord Brabant. Ook op afspraak te bezoeken.

Neem contact op voor meer informatie.

Fietsaccu test Sterrebeek

Als u er voor kiest om de accu niet te laten reviseren, zonder opgaaf van reden, sturen wij deze kosteloos retour naar het opgegeven adres in Sterrebeek. U kunt er ook voor kiezen om de oude fiets accu door ons te laten recyclen. We verwijderen dan de oude energiecellen welke daarna professioneel gerecycled worden door een erkend verwerkingsbedrijf. Zo bent u wederom milieu bewust bezig!

Fiets accu testen Sterrebeek kan al v.a. €34,95 incl. verzendkosten binnen NL.

Fietsaccu test Sterrebeek

Fietsen is een geweldige manier om in vorm te blijven, het milieu te sparen en dagelijkse vervoerskosten te verminderen. Voor mensen die op elektrische fietsen rijden, speelt de fietsaccu een belangrijke rol in hun rijervaring. Maar hoe bepaal je of je accu het goed doet? Dat is waar het controleren van fietsaccu’s belangrijk wordt.

**Waarom zou je een fietsaccu testen?**

1. **Prestaties**: Een goed functionerende accu zorgt ervoor dat je e-bike zijn maximale prestaties bereikt. Door je accu regelmatig te testen, kun je de duurzaamheid ervan maximaliseren en ervoor zorgen dat je altijd de ondersteuning krijgt die je verwacht.

2. **Kostenbesparing**: Het vervangen van een fietsaccu kan duur zijn. Door je accu regelmatig te testen, kun je eventuele problemen vroeg ontdekken en herstellen, wat op de lange termijn geld bespaart.

3. **Veiligheid**: Een beschadigde accu kan leiden tot ongelijke vermogensafgifte of, in zeldzame gevallen, oververhitting. Regelmatige tests zorgen voor je veiligheid en die van anderen op de weg.

Hoe test je een fietsaccu?

1. **Visuele inspectie**: Bekijk de accu op duidelijke schade, zoals deuken, scheuren of lekkages. Dit zijn duidelijke tekenen dat de accu vervangen moet worden.

2. **Spanningstest**: Benut een multimeter om de spanning van de accu te meten. Vergelijk de genoteerde waarde naast de nominale spanning die op de accu vermeld staat. Een beduidend lagere spanning kan wijzen op een probleem.

3. **Capaciteitstest**: Hiermee meet je hoeveel energie de accu daadwerkelijk kan voorzien. Je kunt hiervoor speciale apparatuur, of simpelweg een rit maken en kijken hoe ver je komt op één lading, in vergelijking met toen de accu nieuw was.

4. **Professionele inspectie**: Als je onzeker bent over de staat van je accu of twijfelt hoe je deze moet controleren, raadpleeg dan een professional. Verschillende fietswinkels bieden testdiensten voor fietsaccu’s aan.

Wanneer test je een fietsaccu Sterrebeek?

1. **Regelmatige intervallen**: Het is een verstandig idee om je fietsaccu minstens eenmaal per jaar te testen, zelfs als je geen issues ondervindt.

2. **Na een impact**: Als je fiets is gevallen of een klap heeft opgelopen, controleer de accu dan om te controleren dat er geen interne schade is.

3. **Verminderde prestaties**: Als je opmerkt dat de batterij eerder op raakt dan normaal, of als de elektrische ondersteuning varieert, moet je de accu te controleren.

Samenvattend, de accu is het levende hart van je e-bike. Goed onderhoud en frequente tests zorgen ervoor dat je fiets zonder problemen werkt, je zekerheid hebt en je investering beschermd wordt.

Scroll naar boven