Bent u woonachtig in Strijland en wilt u de fiets accu testen? U kunt de fiets accu naar ons opsturen voor onderzoek. U krijgt na de controle direct het testrapport via WhatsApp of email. Als we de accu voor u kunnen reviseren krijgt u tevens de offerte. Indien u akkoord gaat met de offerte gaan we direct aan de slag en heeft u de gereviseerde fiets accu binnen enkele dag weer in huis.

Om kosten te besparen hebben wij sinds 2023 nog maar 1 centrale werkplaats in Oss Noord Brabant. Ook op afspraak te bezoeken.

Neem contact op voor meer informatie.

Fietsaccu test Strijland

Als u er voor kiest om de accu niet te laten reviseren, zonder opgaaf van reden, sturen wij deze kosteloos retour naar het opgegeven adres in Strijland. U kunt er ook voor kiezen om de oude fiets accu door ons te laten recyclen. We verwijderen dan de oude energiecellen welke daarna professioneel gerecycled worden door een erkend verwerkingsbedrijf. Zo bent u wederom milieu bewust bezig!

Fiets accu testen Strijland kan al v.a. €34,95 incl. verzendkosten binnen NL.

Fietsaccu test Strijland

Het gebruik van een fiets is een prima manier om in vorm te blijven, het milieu te beschermen en dagelijkse vervoerskosten te verminderen. Voor degenen die op e-bikes rijden, speelt de fietsaccu een cruciale rol in hun rit. Maar hoe bepaal je of je accu het goed doet? Dat is waar het testen van fietsaccu’s belangrijk wordt.

**Waarom zou je een fietsaccu testen?**

1. **Prestaties**: Een goed functionerende accu zorgt dat je e-bike zijn maximale prestaties levert. Door je accu regelmatig te testen, kun je de duurzaamheid ervan maximaliseren en garanderen dat je altijd de ondersteuning krijgt die je verwacht.

2. **Kostenbesparing**: Het vervangen van een fietsaccu kan duur zijn. Door je accu periodiek te testen, kun je mogelijke problemen vroeg ontdekken en corrigeren, wat op de lange duur kosten spaart.

3. **Veiligheid**: Een beschadigde accu kan leiden tot onregelmatige vermogensafgifte of, in sommige situaties, oververhitting. Regelmatige tests zorgen voor je zekerheid en die van andere weggebruikers.

Hoe test je een fietsaccu?

1. **Visuele inspectie**: Bekijk de accu op zichtbare schade, zoals deuken, scheuren of lekkages. Dit zijn duidelijke tekenen dat de accu vernieuwd moet worden.

2. **Spanningstest**: Benut een multimeter om de elektrische spanning van de accu te meten. Vergelijk de gemeten waarde naast de nominale spanning die op de accu staat aangegeven. Een beduidend lagere spanning kan duiden op een probleem.

3. **Capaciteitstest**: Met deze test meet je hoeveel energie de accu werkelijk kan voorzien. Je kunt hiervoor gebruik maken van gespecialiseerde tools, of simpelweg een rit maken en kijken hoe ver je komt op één oplaadbeurt, vergeleken met toen de accu nieuw was.

4. **Professionele inspectie**: Als je onzeker bent over de staat van je accu of niet zeker weet hoe je deze moet controleren, neem dan contact op een professional. Veel fietswinkels bieden controleservices voor fietsaccu’s aan.

Wanneer test je een fietsaccu Strijland?

1. **Regelmatige intervallen**: Het is een verstandig idee om je fietsaccu ten minste eenmaal per jaar te testen, zelfs als je geen problemen ondervindt.

2. **Na een impact**: Als je fiets is gevallen of een klap heeft opgelopen, controleer de accu dan om te controleren dat er geen interne schade is.

3. **Verminderde prestaties**: Als je merkt dat de batterij eerder op raakt dan normaal, of als de elektrische ondersteuning niet consistent is, dient je de accu te testen.

Samenvattend, de accu is het kloppende hart van je e-bike. Goed onderhoud en regelmatige tests garanderen dat je fiets zonder problemen werkt, je zekerheid hebt en je aankoop beschermd wordt.

Scroll naar boven