Bent u woonachtig in susteren en wilt u de fiets accu testen? U kunt de fiets accu naar ons opsturen voor onderzoek. U krijgt na de controle direct het testrapport via WhatsApp of email. Als we de accu voor u kunnen reviseren krijgt u tevens de offerte. Indien u akkoord gaat met de offerte gaan we direct aan de slag en heeft u de gereviseerde fiets accu binnen enkele dag weer in huis.

Om kosten te besparen hebben wij sinds 2023 nog maar 1 centrale werkplaats in Oss Noord Brabant. Ook op afspraak te bezoeken.

Neem contact op voor meer informatie.

Fietsaccu test susteren

Als u er voor kiest om de accu niet te laten reviseren, zonder opgaaf van reden, sturen wij deze kosteloos retour naar het opgegeven adres in susteren. U kunt er ook voor kiezen om de oude fiets accu door ons te laten recyclen. We verwijderen dan de oude energiecellen welke daarna professioneel gerecycled worden door een erkend verwerkingsbedrijf. Zo bent u wederom milieu bewust bezig!

Fiets accu testen susteren kan al v.a. €34,95 incl. verzendkosten binnen NL.

Fietsaccu test susteren

Het gebruik van een fiets is een uitstekende manier om in vorm te blijven, het milieu te beschermen en dagelijkse vervoerskosten te minimaliseren. Voor degenen die op e-bikes rijden, speelt de fietsaccu een cruciale rol in hun rijervaring. Maar hoe weet je of je accu nog in goede conditie is? Dat is waar het controleren van fietsaccu’s om de hoek komt kijken.

**Waarom zou je een fietsaccu testen?**

1. **Prestaties**: Een correct functionerende accu zorgt dat je e-bike zijn optimale prestaties bereikt. Door je accu vaak te testen, kun je de duurzaamheid ervan verlengen en garanderen dat je altijd de hulp krijgt die je verwacht.

2. **Kostenbesparing**: Het vernieuwen van een fietsaccu kan duur zijn. Door je accu periodiek te testen, kun je eventuele problemen vroeg ontdekken en herstellen, wat op de lange termijn geld bespaart.

3. **Veiligheid**: Een beschadigde accu kan leiden tot ongelijke vermogensafgifte of, in sommige situaties, oververhitting. Regelmatige tests zorgen voor je zekerheid en die van anderen op de weg.

Hoe test je een fietsaccu?

1. **Visuele inspectie**: Bekijk de accu op duidelijke schade, zoals deuken, scheuren of lekkages. Dit zijn heldere tekenen dat de accu vernieuwd moet worden.

2. **Spanningstest**: Gebruik een multimeter om de spanning van de accu te meten. Zet de genoteerde waarde naast de nominale spanning die op de accu vermeld staat. Een aanzienlijk lagere spanning kan duiden op een probleem.

3. **Capaciteitstest**: Met deze test meet je hoeveel stroom de accu daadwerkelijk kan voorzien. Je kunt hiervoor gespecialiseerde tools, of simpelweg een rit maken en kijken hoe ver je rijdt op één lading, in vergelijking met wanneer de accu nieuw was.

4. **Professionele inspectie**: Als je twijfelt over de staat van je accu of twijfelt hoe je deze moet testen, raadpleeg dan een expert. Verschillende fietswinkels bieden testdiensten voor fietsaccu’s aan.

Wanneer test je een fietsaccu susteren?

1. **Regelmatige intervallen**: Het is een verstandig idee om je fietsaccu ten minste eenmaal per jaar te controleren, zelfs als je geen problemen ondervindt.

2. **Na een impact**: Als je fiets is omgevallen of een klap heeft gekregen, controleer de accu dan om er zeker van te zijn dat er geen interne schade is.

3. **Verminderde prestaties**: Als je merkt dat de batterij sneller leeg is dan normaal, of als de ondersteuning van de motor niet consistent is, moet je de accu te controleren.

Samenvattend, de accu is het levende hart van je e-bike. Adequaat onderhoud en frequente tests zorgen ervoor dat je fiets zonder problemen werkt, je veilig blijft en je aankoop veilig wordt.

Scroll naar boven