Bent u woonachtig in Ten Boer en wilt u de fiets accu testen? U kunt de fiets accu naar ons opsturen voor onderzoek. U krijgt na de controle direct het testrapport via WhatsApp of email. Als we de accu voor u kunnen reviseren krijgt u tevens de offerte. Indien u akkoord gaat met de offerte gaan we direct aan de slag en heeft u de gereviseerde fiets accu binnen enkele dag weer in huis.

Om kosten te besparen hebben wij sinds 2023 nog maar 1 centrale werkplaats in Oss Noord Brabant. Ook op afspraak te bezoeken.

Neem contact op voor meer informatie.

Fietsaccu test Ten Boer

Als u er voor kiest om de accu niet te laten reviseren, zonder opgaaf van reden, sturen wij deze kosteloos retour naar het opgegeven adres in Ten Boer. U kunt er ook voor kiezen om de oude fiets accu door ons te laten recyclen. We verwijderen dan de oude energiecellen welke daarna professioneel gerecycled worden door een erkend verwerkingsbedrijf. Zo bent u wederom milieu bewust bezig!

Fiets accu testen Ten Boer kan al v.a. €34,95 incl. verzendkosten binnen NL.

Fietsaccu test Ten Boer

Het gebruik van een fiets is een geweldige manier om gezond te blijven, het milieu te sparen en de reguliere vervoerskosten te minimaliseren. Voor degenen die op e-bikes rijden, speelt de fietsaccu een essentiële rol in hun rit. Maar hoe bepaal je of je accu nog in goede conditie is? Dat is waar het controleren van fietsaccu’s belangrijk wordt.

**Waarom zou je een fietsaccu testen?**

1. **Prestaties**: Een correct functionerende accu zorgt dat je e-bike zijn maximale prestaties levert. Door je accu vaak te testen, kun je de duurzaamheid ervan maximaliseren en ervoor zorgen dat je altijd de hulp krijgt die je nodig hebt.

2. **Kostenbesparing**: Het vernieuwen van een fietsaccu kan duur zijn. Door je accu periodiek te testen, kun je eventuele problemen vroegtijdig opsporen en herstellen, wat op de lange duur geld bespaart.

3. **Veiligheid**: Een beschadigde accu kan leiden tot ongelijke vermogensafgifte of, in zeldzame gevallen, oververhitting. Consistente tests zorgen voor je veiligheid en die van andere weggebruikers.

Hoe test je een fietsaccu?

1. **Visuele inspectie**: Bekijk de accu op duidelijke schade, zoals deuken, scheuren of lekkages. Dit zijn duidelijke tekenen dat de accu vernieuwd moet worden.

2. **Spanningstest**: Benut een multimeter om de spanning van de accu te meten. Vergelijk de genoteerde waarde naast de nominale spanning die op de accu staat aangegeven. Een beduidend lagere spanning kan duiden op een probleem.

3. **Capaciteitstest**: Hiermee meet je hoeveel energie de accu werkelijk kan leveren. Je kunt hiervoor speciale apparatuur, of gewoon een rit maken en kijken hoe ver je rijdt op één lading, in vergelijking met toen de accu nieuw was.

4. **Professionele inspectie**: Als je twijfelt over de staat van je accu of niet zeker weet hoe je deze moet controleren, raadpleeg dan een professional. Veel fietswinkels bieden testdiensten voor fietsaccu’s aan.

Wanneer test je een fietsaccu Ten Boer?

1. **Regelmatige intervallen**: Het is een goed idee om je fietsaccu ten minste eenmaal per jaar te controleren, zelfs als je geen problemen ondervindt.

2. **Na een impact**: Als je fiets is gevallen of een klap heeft gekregen, test de accu dan om er zeker van te zijn dat er geen interne schade is.

3. **Verminderde prestaties**: Als je merkt dat de batterij sneller leeg is dan normaal, of als de elektrische ondersteuning varieert, moet je de accu te testen.

Samenvattend, de accu is het kloppende hart van je e-bike. Goed onderhoud en frequente tests zorgen ervoor dat je fiets soepel rijdt, je zekerheid hebt en je investering beschermd wordt.

Scroll naar boven