Bent u woonachtig in Teuven en wilt u de fiets accu testen? U kunt de fiets accu naar ons opsturen voor onderzoek. U krijgt na de controle direct het testrapport via WhatsApp of email. Als we de accu voor u kunnen reviseren krijgt u tevens de offerte. Indien u akkoord gaat met de offerte gaan we direct aan de slag en heeft u de gereviseerde fiets accu binnen enkele dag weer in huis.

Om kosten te besparen hebben wij sinds 2023 nog maar 1 centrale werkplaats in Oss Noord Brabant. Ook op afspraak te bezoeken.

Neem contact op voor meer informatie.

Fietsaccu test Teuven

Als u er voor kiest om de accu niet te laten reviseren, zonder opgaaf van reden, sturen wij deze kosteloos retour naar het opgegeven adres in Teuven. U kunt er ook voor kiezen om de oude fiets accu door ons te laten recyclen. We verwijderen dan de oude energiecellen welke daarna professioneel gerecycled worden door een erkend verwerkingsbedrijf. Zo bent u wederom milieu bewust bezig!

Fiets accu testen Teuven kan al v.a. €34,95 incl. verzendkosten binnen NL.

Fietsaccu test Teuven

Het gebruik van een fiets is een geweldige manier om gezond te blijven, het milieu te sparen en de reguliere vervoerskosten te verminderen. Voor mensen die op elektrische fietsen rijden, speelt de fietsaccu een cruciale rol in hun rit. Maar hoe weet je of je accu het goed doet? Dat is waar het controleren van fietsaccu’s belangrijk wordt.

**Waarom zou je een fietsaccu testen?**

1. **Prestaties**: Een goed functionerende accu zorgt dat je e-bike zijn maximale prestaties levert. Door je accu regelmatig te testen, kun je de duurzaamheid ervan verlengen en garanderen dat je altijd de ondersteuning krijgt die je nodig hebt.

2. **Kostenbesparing**: Het vervangen van een fietsaccu kan kostbaar zijn. Door je accu regelmatig te testen, kun je mogelijke problemen vroegtijdig opsporen en herstellen, wat op de lange duur kosten spaart.

3. **Veiligheid**: Een beschadigde accu kan leiden tot ongelijke vermogensafgifte of, in sommige situaties, oververhitting. Consistente tests zorgen voor je zekerheid en die van andere weggebruikers.

Hoe test je een fietsaccu?

1. **Visuele inspectie**: Bekijk de accu op zichtbare schade, zoals indeukingen, scheuren of lekkages. Dit zijn heldere tekenen dat de accu vernieuwd moet worden.

2. **Spanningstest**: Gebruik een multimeter om de elektrische spanning van de accu te testen. Zet de genoteerde waarde naast de standaard spanning die op de accu staat aangegeven. Een aanzienlijk lagere spanning kan duiden op een probleem.

3. **Capaciteitstest**: Hiermee meet je hoeveel stroom de accu werkelijk kan voorzien. Je kunt hiervoor speciale apparatuur, of simpelweg een rit maken en zien hoe ver je komt op één oplaadbeurt, vergeleken met toen de accu nieuw was.

4. **Professionele inspectie**: Als je twijfelt over de conditie van je accu of twijfelt hoe je deze moet testen, neem dan contact op een expert. Veel fietswinkels bieden testdiensten voor fietsaccu’s aan.

Wanneer test je een fietsaccu Teuven?

1. **Regelmatige intervallen**: Het is een goed idee om je fietsaccu ten minste één keer per jaar te controleren, zelfs als je geen problemen ondervindt.

2. **Na een impact**: Als je fiets is gevallen of een klap heeft opgelopen, test de accu dan om te controleren dat er niet interne schade is.

3. **Verminderde prestaties**: Als je merkt dat de batterij eerder op raakt dan gebruikelijk, of als de elektrische ondersteuning varieert, dient je de accu te controleren.

Kortom, de accu is het levende hart van je e-bike. Adequaat onderhoud en frequente tests zorgen ervoor dat je fiets soepel rijdt, je zekerheid hebt en je investering beschermd wordt.

Scroll naar boven