Bent u woonachtig in Tremelo en wilt u de fiets accu testen? U kunt de fiets accu naar ons opsturen voor onderzoek. U krijgt na de controle direct het testrapport via WhatsApp of email. Als we de accu voor u kunnen reviseren krijgt u tevens de offerte. Indien u akkoord gaat met de offerte gaan we direct aan de slag en heeft u de gereviseerde fiets accu binnen enkele dag weer in huis.

Om kosten te besparen hebben wij sinds 2023 nog maar 1 centrale werkplaats in Oss Noord Brabant. Ook op afspraak te bezoeken.

Neem contact op voor meer informatie.

Fietsaccu test Tremelo

Als u er voor kiest om de accu niet te laten reviseren, zonder opgaaf van reden, sturen wij deze kosteloos retour naar het opgegeven adres in Tremelo. U kunt er ook voor kiezen om de oude fiets accu door ons te laten recyclen. We verwijderen dan de oude energiecellen welke daarna professioneel gerecycled worden door een erkend verwerkingsbedrijf. Zo bent u wederom milieu bewust bezig!

Fiets accu testen Tremelo kan al v.a. €34,95 incl. verzendkosten binnen NL.

Fietsaccu test Tremelo

Fietsen is een uitstekende manier om gezond te blijven, het milieu te sparen en dagelijkse vervoerskosten te verminderen. Voor mensen die op elektrische fietsen rijden, speelt de fietsaccu een belangrijke rol in hun rijervaring. Maar hoe weet je of je accu nog in goede conditie is? Dat is waar het controleren van fietsaccu’s om de hoek komt kijken.

**Waarom zou je een fietsaccu testen?**

1. **Prestaties**: Een correct functionerende accu zorgt ervoor dat je e-bike zijn optimale prestaties levert. Door je accu vaak te testen, kun je de duurzaamheid ervan verlengen en ervoor zorgen dat je altijd de ondersteuning krijgt die je verwacht.

2. **Kostenbesparing**: Het vernieuwen van een fietsaccu kan duur zijn. Door je accu periodiek te testen, kun je mogelijke problemen vroeg ontdekken en herstellen, wat op de lange termijn kosten spaart.

3. **Veiligheid**: Een beschadigde accu kan leiden tot onregelmatige vermogensafgifte of, in sommige situaties, oververhitting. Regelmatige tests zorgen voor je zekerheid en die van anderen op de weg.

Hoe test je een fietsaccu?

1. **Visuele inspectie**: Controleer de accu op duidelijke schade, zoals deuken, scheuren of lekkages. Dit zijn heldere tekenen dat de accu vervangen moet worden.

2. **Spanningstest**: Benut een multimeter om de elektrische spanning van de accu te testen. Zet de genoteerde waarde naast de standaard spanning die op de accu staat aangegeven. Een beduidend lagere spanning kan duiden op een probleem.

3. **Capaciteitstest**: Met deze test meet je hoeveel energie de accu werkelijk kan leveren. Je kunt hiervoor speciale apparatuur, of gewoon een rit maken en kijken hoe ver je komt op één oplaadbeurt, in vergelijking met toen de accu nieuw was.

4. **Professionele inspectie**: Als je onzeker bent over de staat van je accu of twijfelt hoe je hem moet testen, raadpleeg dan een expert. Veel fietswinkels bieden controleservices voor fietsaccu’s aan.

Wanneer test je een fietsaccu Tremelo?

1. **Regelmatige intervallen**: Het is een verstandig idee om je fietsaccu minstens één keer per jaar te controleren, zelfs als je geen issues ervaart.

2. **Na een impact**: Als je fiets is omgevallen of een klap heeft gekregen, controleer de accu dan om er zeker van te zijn dat er niet interne schade is.

3. **Verminderde prestaties**: Als je opmerkt dat de batterij sneller leeg is dan gebruikelijk, of als de elektrische ondersteuning varieert, moet je de accu te controleren.

Kortom, de accu is het kloppende hart van je e-bike. Goed onderhoud en regelmatige tests zorgen ervoor dat je fiets zonder problemen werkt, je veilig blijft en je aankoop veilig wordt.

Scroll naar boven