Bent u woonachtig in Twello en wilt u de fiets accu testen? U kunt de fiets accu naar ons opsturen voor onderzoek. U krijgt na de controle direct het testrapport via WhatsApp of email. Als we de accu voor u kunnen reviseren krijgt u tevens de offerte. Indien u akkoord gaat met de offerte gaan we direct aan de slag en heeft u de gereviseerde fiets accu binnen enkele dag weer in huis.

Om kosten te besparen hebben wij sinds 2023 nog maar 1 centrale werkplaats in Oss Noord Brabant. Ook op afspraak te bezoeken.

Neem contact op voor meer informatie.

Fietsaccu test Twello

Als u er voor kiest om de accu niet te laten reviseren, zonder opgaaf van reden, sturen wij deze kosteloos retour naar het opgegeven adres in Twello. U kunt er ook voor kiezen om de oude fiets accu door ons te laten recyclen. We verwijderen dan de oude energiecellen welke daarna professioneel gerecycled worden door een erkend verwerkingsbedrijf. Zo bent u wederom milieu bewust bezig!

Fiets accu testen Twello kan al v.a. €34,95 incl. verzendkosten binnen NL.

Fietsaccu test Twello

Het gebruik van een fiets is een prima manier om in vorm te blijven, het milieu te beschermen en dagelijkse vervoerskosten te minimaliseren. Voor mensen die op e-bikes rijden, speelt de fietsaccu een belangrijke rol in hun rijervaring. Maar hoe weet je of je accu nog in goede conditie is? Dat is waar het testen van fietsaccu’s om de hoek komt kijken.

**Waarom zou je een fietsaccu testen?**

1. **Prestaties**: Een correct functionerende accu zorgt ervoor dat je e-bike zijn beste prestaties bereikt. Door je accu vaak te testen, kun je de duurzaamheid ervan maximaliseren en garanderen dat je altijd de hulp krijgt die je verwacht.

2. **Kostenbesparing**: Het vervangen van een fietsaccu kan duur zijn. Door je accu regelmatig te testen, kun je mogelijke problemen vroegtijdig opsporen en corrigeren, wat op de lange termijn geld bespaart.

3. **Veiligheid**: Een defecte accu kan leiden tot ongelijke vermogensafgifte of, in sommige situaties, oververhitting. Regelmatige tests zorgen voor je veiligheid en die van andere weggebruikers.

Hoe test je een fietsaccu?

1. **Visuele inspectie**: Controleer de accu op duidelijke schade, zoals indeukingen, scheuren of lekkages. Dit zijn duidelijke tekenen dat de accu vervangen moet worden.

2. **Spanningstest**: Gebruik een multimeter om de elektrische spanning van de accu te meten. Vergelijk de genoteerde waarde naast de standaard spanning die op de accu vermeld staat. Een beduidend lagere spanning kan duiden op een probleem.

3. **Capaciteitstest**: Hiermee meet je hoeveel energie de accu daadwerkelijk kan voorzien. Je kunt hiervoor gespecialiseerde tools, of gewoon een rit maken en zien hoe ver je komt op één lading, in vergelijking met wanneer de accu nieuw was.

4. **Professionele inspectie**: Als je twijfelt over de staat van je accu of niet zeker weet hoe je hem moet controleren, raadpleeg dan een expert. Verschillende fietswinkels bieden testdiensten voor fietsaccu’s aan.

Wanneer test je een fietsaccu Twello?

1. **Regelmatige intervallen**: Het is een goed idee om je fietsaccu ten minste één keer per jaar te controleren, zelfs als je geen problemen ervaart.

2. **Na een impact**: Als je fiets is gevallen of een stoot heeft opgelopen, controleer de accu dan om te controleren dat er niet interne schade is.

3. **Verminderde prestaties**: Als je opmerkt dat de batterij eerder op raakt dan normaal, of als de ondersteuning van de motor niet consistent is, dient je de accu te testen.

Tot slot, de accu is het kloppende hart van je e-bike. Adequaat onderhoud en frequente tests garanderen dat je fiets soepel rijdt, je veilig blijft en je investering veilig wordt.

Scroll naar boven