Bent u woonachtig in Vaalbeek en wilt u de fiets accu testen? U kunt de fiets accu naar ons opsturen voor onderzoek. U krijgt na de controle direct het testrapport via WhatsApp of email. Als we de accu voor u kunnen reviseren krijgt u tevens de offerte. Indien u akkoord gaat met de offerte gaan we direct aan de slag en heeft u de gereviseerde fiets accu binnen enkele dag weer in huis.

Om kosten te besparen hebben wij sinds 2023 nog maar 1 centrale werkplaats in Oss Noord Brabant. Ook op afspraak te bezoeken.

Neem contact op voor meer informatie.

Fietsaccu test Vaalbeek

Als u er voor kiest om de accu niet te laten reviseren, zonder opgaaf van reden, sturen wij deze kosteloos retour naar het opgegeven adres in Vaalbeek. U kunt er ook voor kiezen om de oude fiets accu door ons te laten recyclen. We verwijderen dan de oude energiecellen welke daarna professioneel gerecycled worden door een erkend verwerkingsbedrijf. Zo bent u wederom milieu bewust bezig!

Fiets accu testen Vaalbeek kan al v.a. €34,95 incl. verzendkosten binnen NL.

Fietsaccu test Vaalbeek

Het gebruik van een fiets is een geweldige manier om gezond te blijven, het milieu te beschermen en de reguliere vervoerskosten te verminderen. Voor degenen die op e-bikes rijden, speelt de fietsaccu een belangrijke rol in hun rit. Maar hoe bepaal je of je accu nog in goede conditie is? Dat is waar het testen van fietsaccu’s belangrijk wordt.

**Waarom zou je een fietsaccu testen?**

1. **Prestaties**: Een goed functionerende accu zorgt ervoor dat je e-bike zijn maximale prestaties bereikt. Door je accu vaak te testen, kun je de levensduur ervan verlengen en ervoor zorgen dat je altijd de ondersteuning krijgt die je nodig hebt.

2. **Kostenbesparing**: Het vervangen van een fietsaccu kan kostbaar zijn. Door je accu periodiek te testen, kun je eventuele problemen vroeg ontdekken en herstellen, wat op de lange termijn kosten spaart.

3. **Veiligheid**: Een defecte accu kan leiden tot ongelijke vermogensafgifte of, in sommige situaties, oververhitting. Consistente tests zorgen voor je veiligheid en die van andere weggebruikers.

Hoe test je een fietsaccu?

1. **Visuele inspectie**: Bekijk de accu op zichtbare schade, zoals deuken, scheuren of lekkages. Dit zijn duidelijke tekenen dat de accu vernieuwd moet worden.

2. **Spanningstest**: Benut een multimeter om de spanning van de accu te testen. Zet de gemeten waarde naast de standaard spanning die op de accu vermeld staat. Een beduidend lagere spanning kan duiden op een probleem.

3. **Capaciteitstest**: Met deze test meet je hoeveel stroom de accu werkelijk kan leveren. Je kunt hiervoor gebruik maken van gespecialiseerde tools, of gewoon een rit maken en zien hoe ver je rijdt op één oplaadbeurt, in vergelijking met wanneer de accu nieuw was.

4. **Professionele inspectie**: Als je twijfelt over de staat van je accu of twijfelt hoe je hem moet testen, neem dan contact op een professional. Verschillende fietswinkels bieden testdiensten voor fietsaccu’s aan.

Wanneer test je een fietsaccu Vaalbeek?

1. **Regelmatige intervallen**: Het is een goed idee om je fietsaccu ten minste eenmaal per jaar te testen, zelfs als je geen issues ervaart.

2. **Na een impact**: Als je fiets is gevallen of een klap heeft gekregen, controleer de accu dan om er zeker van te zijn dat er niet interne schade is.

3. **Verminderde prestaties**: Als je merkt dat de batterij eerder op raakt dan gebruikelijk, of als de elektrische ondersteuning niet consistent is, dient je de accu te testen.

Tot slot, de accu is het levende hart van je e-bike. Goed onderhoud en frequente tests zorgen ervoor dat je fiets zonder problemen werkt, je zekerheid hebt en je aankoop veilig wordt.

Scroll naar boven