Bent u woonachtig in Varendonk en wilt u de fiets accu testen? U kunt de fiets accu naar ons opsturen voor onderzoek. U krijgt na de controle direct het testrapport via WhatsApp of email. Als we de accu voor u kunnen reviseren krijgt u tevens de offerte. Indien u akkoord gaat met de offerte gaan we direct aan de slag en heeft u de gereviseerde fiets accu binnen enkele dag weer in huis.

Om kosten te besparen hebben wij sinds 2023 nog maar 1 centrale werkplaats in Oss Noord Brabant. Ook op afspraak te bezoeken.

Neem contact op voor meer informatie.

Fietsaccu test Varendonk

Als u er voor kiest om de accu niet te laten reviseren, zonder opgaaf van reden, sturen wij deze kosteloos retour naar het opgegeven adres in Varendonk. U kunt er ook voor kiezen om de oude fiets accu door ons te laten recyclen. We verwijderen dan de oude energiecellen welke daarna professioneel gerecycled worden door een erkend verwerkingsbedrijf. Zo bent u wederom milieu bewust bezig!

Fiets accu testen Varendonk kan al v.a. €34,95 incl. verzendkosten binnen NL.

Fietsaccu test Varendonk

Fietsen is een uitstekende manier om in vorm te blijven, het milieu te sparen en dagelijkse vervoerskosten te verminderen. Voor mensen die op elektrische fietsen rijden, speelt de fietsaccu een cruciale rol in hun rit. Maar hoe weet je of je accu het goed doet? Dat is waar het controleren van fietsaccu’s belangrijk wordt.

**Waarom zou je een fietsaccu testen?**

1. **Prestaties**: Een correct functionerende accu zorgt dat je e-bike zijn beste prestaties levert. Door je accu regelmatig te testen, kun je de duurzaamheid ervan maximaliseren en garanderen dat je altijd de ondersteuning krijgt die je verwacht.

2. **Kostenbesparing**: Het vervangen van een fietsaccu kan kostbaar zijn. Door je accu regelmatig te testen, kun je eventuele problemen vroegtijdig opsporen en herstellen, wat op de lange termijn kosten spaart.

3. **Veiligheid**: Een defecte accu kan leiden tot ongelijke vermogensafgifte of, in zeldzame gevallen, oververhitting. Consistente tests zorgen voor je veiligheid en die van andere weggebruikers.

Hoe test je een fietsaccu?

1. **Visuele inspectie**: Controleer de accu op duidelijke schade, zoals deuken, scheuren of lekkages. Dit zijn duidelijke tekenen dat de accu vervangen moet worden.

2. **Spanningstest**: Gebruik een multimeter om de elektrische spanning van de accu te meten. Vergelijk de genoteerde waarde naast de standaard spanning die op de accu vermeld staat. Een aanzienlijk lagere spanning kan duiden op een probleem.

3. **Capaciteitstest**: Met deze test meet je hoeveel stroom de accu daadwerkelijk kan leveren. Je kunt hiervoor speciale apparatuur, of gewoon een rit maken en kijken hoe ver je rijdt op één lading, vergeleken met toen de accu nieuw was.

4. **Professionele inspectie**: Als je onzeker bent over de staat van je accu of twijfelt hoe je hem moet testen, neem dan contact op een expert. Veel fietswinkels bieden controleservices voor fietsaccu’s aan.

Wanneer test je een fietsaccu Varendonk?

1. **Regelmatige intervallen**: Het is een goed idee om je fietsaccu ten minste één keer per jaar te controleren, zelfs als je geen problemen ervaart.

2. **Na een impact**: Als je fiets is gevallen of een klap heeft opgelopen, controleer de accu dan om er zeker van te zijn dat er niet interne schade is.

3. **Verminderde prestaties**: Als je opmerkt dat de batterij eerder op raakt dan gebruikelijk, of als de elektrische ondersteuning niet consistent is, moet je de accu te testen.

Kortom, de accu is het kloppende hart van je e-bike. Adequaat onderhoud en frequente tests zorgen ervoor dat je fiets soepel rijdt, je veilig blijft en je aankoop beschermd wordt.

Scroll naar boven