Bent u woonachtig in Veendam en wilt u de fiets accu testen? U kunt de fiets accu naar ons opsturen voor onderzoek. U krijgt na de controle direct het testrapport via WhatsApp of email. Als we de accu voor u kunnen reviseren krijgt u tevens de offerte. Indien u akkoord gaat met de offerte gaan we direct aan de slag en heeft u de gereviseerde fiets accu binnen enkele dag weer in huis.

Om kosten te besparen hebben wij sinds 2023 nog maar 1 centrale werkplaats in Oss Noord Brabant. Ook op afspraak te bezoeken.

Neem contact op voor meer informatie.

Fietsaccu test Veendam

Als u er voor kiest om de accu niet te laten reviseren, zonder opgaaf van reden, sturen wij deze kosteloos retour naar het opgegeven adres in Veendam. U kunt er ook voor kiezen om de oude fiets accu door ons te laten recyclen. We verwijderen dan de oude energiecellen welke daarna professioneel gerecycled worden door een erkend verwerkingsbedrijf. Zo bent u wederom milieu bewust bezig!

Fiets accu testen Veendam kan al v.a. €34,95 incl. verzendkosten binnen NL.

Fietsaccu test Veendam

Het gebruik van een fiets is een geweldige manier om gezond te blijven, het milieu te beschermen en dagelijkse vervoerskosten te minimaliseren. Voor degenen die op e-bikes rijden, speelt de fietsaccu een cruciale rol in hun rit. Maar hoe bepaal je of je accu nog in goede conditie is? Dat is waar het controleren van fietsaccu’s belangrijk wordt.

**Waarom zou je een fietsaccu testen?**

1. **Prestaties**: Een goed functionerende accu zorgt ervoor dat je e-bike zijn beste prestaties bereikt. Door je accu regelmatig te testen, kun je de duurzaamheid ervan maximaliseren en garanderen dat je altijd de ondersteuning krijgt die je nodig hebt.

2. **Kostenbesparing**: Het vernieuwen van een fietsaccu kan duur zijn. Door je accu regelmatig te testen, kun je eventuele problemen vroegtijdig opsporen en corrigeren, wat op de lange duur kosten spaart.

3. **Veiligheid**: Een beschadigde accu kan leiden tot ongelijke vermogensafgifte of, in sommige situaties, oververhitting. Regelmatige tests zorgen voor je veiligheid en die van anderen op de weg.

Hoe test je een fietsaccu?

1. **Visuele inspectie**: Bekijk de accu op duidelijke schade, zoals indeukingen, scheuren of lekkages. Dit zijn heldere tekenen dat de accu vervangen moet worden.

2. **Spanningstest**: Gebruik een multimeter om de elektrische spanning van de accu te meten. Zet de gemeten waarde naast de standaard spanning die op de accu staat aangegeven. Een aanzienlijk lagere spanning kan duiden op een probleem.

3. **Capaciteitstest**: Hiermee meet je hoeveel energie de accu werkelijk kan voorzien. Je kunt hiervoor speciale apparatuur, of gewoon een rit maken en zien hoe ver je komt op één lading, in vergelijking met wanneer de accu nieuw was.

4. **Professionele inspectie**: Als je onzeker bent over de staat van je accu of twijfelt hoe je deze moet testen, neem dan contact op een professional. Verschillende fietswinkels bieden testdiensten voor fietsaccu’s aan.

Wanneer test je een fietsaccu Veendam?

1. **Regelmatige intervallen**: Het is een goed idee om je fietsaccu ten minste eenmaal per jaar te controleren, zelfs als je geen issues ervaart.

2. **Na een impact**: Als je fiets is gevallen of een klap heeft gekregen, test de accu dan om te controleren dat er geen interne schade is.

3. **Verminderde prestaties**: Als je opmerkt dat de batterij eerder op raakt dan gebruikelijk, of als de elektrische ondersteuning varieert, dient je de accu te controleren.

Tot slot, de accu is het levende hart van je e-bike. Adequaat onderhoud en regelmatige tests garanderen dat je fiets soepel rijdt, je veilig blijft en je aankoop beschermd wordt.

Scroll naar boven