Bent u woonachtig in Viersel en wilt u de fiets accu testen? U kunt de fiets accu naar ons opsturen voor onderzoek. U krijgt na de controle direct het testrapport via WhatsApp of email. Als we de accu voor u kunnen reviseren krijgt u tevens de offerte. Indien u akkoord gaat met de offerte gaan we direct aan de slag en heeft u de gereviseerde fiets accu binnen enkele dag weer in huis.

Om kosten te besparen hebben wij sinds 2023 nog maar 1 centrale werkplaats in Oss Noord Brabant. Ook op afspraak te bezoeken.

Neem contact op voor meer informatie.

Fietsaccu test Viersel

Als u er voor kiest om de accu niet te laten reviseren, zonder opgaaf van reden, sturen wij deze kosteloos retour naar het opgegeven adres in Viersel. U kunt er ook voor kiezen om de oude fiets accu door ons te laten recyclen. We verwijderen dan de oude energiecellen welke daarna professioneel gerecycled worden door een erkend verwerkingsbedrijf. Zo bent u wederom milieu bewust bezig!

Fiets accu testen Viersel kan al v.a. €34,95 incl. verzendkosten binnen NL.

Fietsaccu test Viersel

Het gebruik van een fiets is een prima manier om gezond te blijven, het milieu te beschermen en dagelijkse vervoerskosten te minimaliseren. Voor degenen die op elektrische fietsen rijden, speelt de fietsaccu een essentiële rol in hun rijervaring. Maar hoe bepaal je of je accu nog in goede conditie is? Dat is waar het testen van fietsaccu’s belangrijk wordt.

**Waarom zou je een fietsaccu testen?**

1. **Prestaties**: Een correct functionerende accu zorgt dat je e-bike zijn beste prestaties bereikt. Door je accu regelmatig te testen, kun je de duurzaamheid ervan maximaliseren en garanderen dat je altijd de hulp krijgt die je verwacht.

2. **Kostenbesparing**: Het vervangen van een fietsaccu kan duur zijn. Door je accu regelmatig te testen, kun je eventuele problemen vroegtijdig opsporen en corrigeren, wat op de lange duur kosten spaart.

3. **Veiligheid**: Een defecte accu kan leiden tot onregelmatige vermogensafgifte of, in sommige situaties, oververhitting. Regelmatige tests zorgen voor je veiligheid en die van anderen op de weg.

Hoe test je een fietsaccu?

1. **Visuele inspectie**: Bekijk de accu op duidelijke schade, zoals deuken, scheuren of lekkages. Dit zijn duidelijke tekenen dat de accu vervangen moet worden.

2. **Spanningstest**: Gebruik een multimeter om de spanning van de accu te testen. Zet de genoteerde waarde naast de standaard spanning die op de accu vermeld staat. Een aanzienlijk lagere spanning kan duiden op een probleem.

3. **Capaciteitstest**: Met deze test meet je hoeveel energie de accu daadwerkelijk kan leveren. Je kunt hiervoor gebruik maken van speciale apparatuur, of simpelweg een rit maken en kijken hoe ver je komt op één oplaadbeurt, in vergelijking met toen de accu nieuw was.

4. **Professionele inspectie**: Als je onzeker bent over de staat van je accu of twijfelt hoe je hem moet testen, neem dan contact op een expert. Verschillende fietswinkels bieden controleservices voor fietsaccu’s aan.

Wanneer test je een fietsaccu Viersel?

1. **Regelmatige intervallen**: Het is een verstandig idee om je fietsaccu ten minste één keer per jaar te testen, zelfs als je geen problemen ondervindt.

2. **Na een impact**: Als je fiets is gevallen of een klap heeft opgelopen, controleer de accu dan om er zeker van te zijn dat er niet interne schade is.

3. **Verminderde prestaties**: Als je opmerkt dat de batterij eerder op raakt dan normaal, of als de ondersteuning van de motor varieert, moet je de accu te testen.

Tot slot, de accu is het levende hart van je e-bike. Goed onderhoud en regelmatige tests garanderen dat je fiets zonder problemen werkt, je zekerheid hebt en je investering beschermd wordt.

Scroll naar boven