Bent u woonachtig in Vijfhuizen en wilt u de fiets accu testen? U kunt de fiets accu naar ons opsturen voor onderzoek. U krijgt na de controle direct het testrapport via WhatsApp of email. Als we de accu voor u kunnen reviseren krijgt u tevens de offerte. Indien u akkoord gaat met de offerte gaan we direct aan de slag en heeft u de gereviseerde fiets accu binnen enkele dag weer in huis.

Om kosten te besparen hebben wij sinds 2023 nog maar 1 centrale werkplaats in Oss Noord Brabant. Ook op afspraak te bezoeken.

Neem contact op voor meer informatie.

Fietsaccu test Vijfhuizen

Als u er voor kiest om de accu niet te laten reviseren, zonder opgaaf van reden, sturen wij deze kosteloos retour naar het opgegeven adres in Vijfhuizen. U kunt er ook voor kiezen om de oude fiets accu door ons te laten recyclen. We verwijderen dan de oude energiecellen welke daarna professioneel gerecycled worden door een erkend verwerkingsbedrijf. Zo bent u wederom milieu bewust bezig!

Fiets accu testen Vijfhuizen kan al v.a. €34,95 incl. verzendkosten binnen NL.

Fietsaccu test Vijfhuizen

Het gebruik van een fiets is een uitstekende manier om gezond te blijven, het milieu te beschermen en dagelijkse vervoerskosten te minimaliseren. Voor mensen die op elektrische fietsen rijden, speelt de fietsaccu een cruciale rol in hun rit. Maar hoe weet je of je accu het goed doet? Dat is waar het controleren van fietsaccu’s belangrijk wordt.

**Waarom zou je een fietsaccu testen?**

1. **Prestaties**: Een correct functionerende accu zorgt ervoor dat je e-bike zijn optimale prestaties levert. Door je accu regelmatig te testen, kun je de levensduur ervan verlengen en garanderen dat je altijd de ondersteuning krijgt die je verwacht.

2. **Kostenbesparing**: Het vervangen van een fietsaccu kan duur zijn. Door je accu regelmatig te testen, kun je eventuele problemen vroeg ontdekken en herstellen, wat op de lange termijn geld bespaart.

3. **Veiligheid**: Een defecte accu kan leiden tot onregelmatige vermogensafgifte of, in zeldzame gevallen, oververhitting. Regelmatige tests zorgen voor je zekerheid en die van anderen op de weg.

Hoe test je een fietsaccu?

1. **Visuele inspectie**: Controleer de accu op zichtbare schade, zoals indeukingen, scheuren of lekkages. Dit zijn duidelijke tekenen dat de accu vernieuwd moet worden.

2. **Spanningstest**: Benut een multimeter om de elektrische spanning van de accu te testen. Vergelijk de genoteerde waarde naast de standaard spanning die op de accu staat aangegeven. Een beduidend lagere spanning kan duiden op een probleem.

3. **Capaciteitstest**: Met deze test meet je hoeveel energie de accu werkelijk kan voorzien. Je kunt hiervoor speciale apparatuur, of gewoon een rit maken en zien hoe ver je komt op één oplaadbeurt, in vergelijking met toen de accu nieuw was.

4. **Professionele inspectie**: Als je onzeker bent over de conditie van je accu of niet zeker weet hoe je hem moet testen, neem dan contact op een expert. Veel fietswinkels bieden controleservices voor fietsaccu’s aan.

Wanneer test je een fietsaccu Vijfhuizen?

1. **Regelmatige intervallen**: Het is een goed idee om je fietsaccu ten minste één keer per jaar te testen, zelfs als je geen issues ervaart.

2. **Na een impact**: Als je fiets is omgevallen of een klap heeft gekregen, controleer de accu dan om te controleren dat er geen interne schade is.

3. **Verminderde prestaties**: Als je merkt dat de batterij sneller leeg is dan normaal, of als de ondersteuning van de motor niet consistent is, moet je de accu te testen.

Kortom, de accu is het levende hart van je e-bike. Adequaat onderhoud en frequente tests garanderen dat je fiets soepel rijdt, je veilig blijft en je aankoop veilig wordt.

Scroll naar boven