Bent u woonachtig in Voerendaal en wilt u de fiets accu testen? U kunt de fiets accu naar ons opsturen voor onderzoek. U krijgt na de controle direct het testrapport via WhatsApp of email. Als we de accu voor u kunnen reviseren krijgt u tevens de offerte. Indien u akkoord gaat met de offerte gaan we direct aan de slag en heeft u de gereviseerde fiets accu binnen enkele dag weer in huis.

Om kosten te besparen hebben wij sinds 2023 nog maar 1 centrale werkplaats in Oss Noord Brabant. Ook op afspraak te bezoeken.

Neem contact op voor meer informatie.

Fietsaccu test Voerendaal

Als u er voor kiest om de accu niet te laten reviseren, zonder opgaaf van reden, sturen wij deze kosteloos retour naar het opgegeven adres in Voerendaal. U kunt er ook voor kiezen om de oude fiets accu door ons te laten recyclen. We verwijderen dan de oude energiecellen welke daarna professioneel gerecycled worden door een erkend verwerkingsbedrijf. Zo bent u wederom milieu bewust bezig!

Fiets accu testen Voerendaal kan al v.a. €34,95 incl. verzendkosten binnen NL.

Fietsaccu test Voerendaal

Het gebruik van een fiets is een prima manier om gezond te blijven, het milieu te sparen en de reguliere vervoerskosten te verminderen. Voor degenen die op e-bikes rijden, speelt de fietsaccu een cruciale rol in hun rijervaring. Maar hoe bepaal je of je accu het goed doet? Dat is waar het controleren van fietsaccu’s om de hoek komt kijken.

**Waarom zou je een fietsaccu testen?**

1. **Prestaties**: Een goed functionerende accu zorgt ervoor dat je e-bike zijn maximale prestaties levert. Door je accu regelmatig te testen, kun je de levensduur ervan maximaliseren en ervoor zorgen dat je altijd de ondersteuning krijgt die je nodig hebt.

2. **Kostenbesparing**: Het vervangen van een fietsaccu kan kostbaar zijn. Door je accu regelmatig te testen, kun je mogelijke problemen vroeg ontdekken en corrigeren, wat op de lange termijn kosten spaart.

3. **Veiligheid**: Een beschadigde accu kan leiden tot onregelmatige vermogensafgifte of, in sommige situaties, oververhitting. Consistente tests zorgen voor je veiligheid en die van anderen op de weg.

Hoe test je een fietsaccu?

1. **Visuele inspectie**: Bekijk de accu op duidelijke schade, zoals indeukingen, scheuren of lekkages. Dit zijn heldere tekenen dat de accu vervangen moet worden.

2. **Spanningstest**: Benut een multimeter om de spanning van de accu te meten. Zet de gemeten waarde naast de standaard spanning die op de accu vermeld staat. Een beduidend lagere spanning kan duiden op een probleem.

3. **Capaciteitstest**: Hiermee meet je hoeveel stroom de accu daadwerkelijk kan leveren. Je kunt hiervoor gebruik maken van speciale apparatuur, of simpelweg een rit maken en zien hoe ver je komt op één oplaadbeurt, vergeleken met wanneer de accu nieuw was.

4. **Professionele inspectie**: Als je twijfelt over de staat van je accu of twijfelt hoe je deze moet testen, raadpleeg dan een professional. Veel fietswinkels bieden controleservices voor fietsaccu’s aan.

Wanneer test je een fietsaccu Voerendaal?

1. **Regelmatige intervallen**: Het is een verstandig idee om je fietsaccu ten minste eenmaal per jaar te testen, zelfs als je geen problemen ondervindt.

2. **Na een impact**: Als je fiets is gevallen of een stoot heeft opgelopen, test de accu dan om er zeker van te zijn dat er geen interne schade is.

3. **Verminderde prestaties**: Als je merkt dat de batterij eerder op raakt dan normaal, of als de elektrische ondersteuning varieert, dient je de accu te testen.

Kortom, de accu is het levende hart van je e-bike. Adequaat onderhoud en regelmatige tests zorgen ervoor dat je fiets soepel rijdt, je zekerheid hebt en je aankoop veilig wordt.

Scroll naar boven