Bent u woonachtig in Vogelenzang en wilt u de fiets accu testen? U kunt de fiets accu naar ons opsturen voor onderzoek. U krijgt na de controle direct het testrapport via WhatsApp of email. Als we de accu voor u kunnen reviseren krijgt u tevens de offerte. Indien u akkoord gaat met de offerte gaan we direct aan de slag en heeft u de gereviseerde fiets accu binnen enkele dag weer in huis.

Om kosten te besparen hebben wij sinds 2023 nog maar 1 centrale werkplaats in Oss Noord Brabant. Ook op afspraak te bezoeken.

Neem contact op voor meer informatie.

Fietsaccu test Vogelenzang

Als u er voor kiest om de accu niet te laten reviseren, zonder opgaaf van reden, sturen wij deze kosteloos retour naar het opgegeven adres in Vogelenzang. U kunt er ook voor kiezen om de oude fiets accu door ons te laten recyclen. We verwijderen dan de oude energiecellen welke daarna professioneel gerecycled worden door een erkend verwerkingsbedrijf. Zo bent u wederom milieu bewust bezig!

Fiets accu testen Vogelenzang kan al v.a. €34,95 incl. verzendkosten binnen NL.

Fietsaccu test Vogelenzang

Het gebruik van een fiets is een prima manier om gezond te blijven, het milieu te sparen en dagelijkse vervoerskosten te verminderen. Voor mensen die op e-bikes rijden, speelt de fietsaccu een belangrijke rol in hun rijervaring. Maar hoe bepaal je of je accu nog in goede conditie is? Dat is waar het testen van fietsaccu’s om de hoek komt kijken.

**Waarom zou je een fietsaccu testen?**

1. **Prestaties**: Een correct functionerende accu zorgt dat je e-bike zijn maximale prestaties levert. Door je accu regelmatig te testen, kun je de levensduur ervan maximaliseren en garanderen dat je altijd de ondersteuning krijgt die je nodig hebt.

2. **Kostenbesparing**: Het vervangen van een fietsaccu kan duur zijn. Door je accu regelmatig te testen, kun je eventuele problemen vroeg ontdekken en corrigeren, wat op de lange duur kosten spaart.

3. **Veiligheid**: Een defecte accu kan leiden tot ongelijke vermogensafgifte of, in sommige situaties, oververhitting. Consistente tests zorgen voor je zekerheid en die van anderen op de weg.

Hoe test je een fietsaccu?

1. **Visuele inspectie**: Controleer de accu op duidelijke schade, zoals deuken, scheuren of lekkages. Dit zijn heldere tekenen dat de accu vervangen moet worden.

2. **Spanningstest**: Benut een multimeter om de elektrische spanning van de accu te meten. Zet de gemeten waarde naast de nominale spanning die op de accu staat aangegeven. Een beduidend lagere spanning kan duiden op een probleem.

3. **Capaciteitstest**: Hiermee meet je hoeveel stroom de accu werkelijk kan leveren. Je kunt hiervoor gebruik maken van speciale apparatuur, of simpelweg een rit maken en zien hoe ver je rijdt op één oplaadbeurt, vergeleken met toen de accu nieuw was.

4. **Professionele inspectie**: Als je twijfelt over de conditie van je accu of twijfelt hoe je hem moet testen, raadpleeg dan een professional. Veel fietswinkels bieden controleservices voor fietsaccu’s aan.

Wanneer test je een fietsaccu Vogelenzang?

1. **Regelmatige intervallen**: Het is een verstandig idee om je fietsaccu ten minste eenmaal per jaar te testen, zelfs als je geen problemen ervaart.

2. **Na een impact**: Als je fiets is gevallen of een stoot heeft opgelopen, test de accu dan om er zeker van te zijn dat er geen interne schade is.

3. **Verminderde prestaties**: Als je merkt dat de batterij sneller leeg is dan normaal, of als de ondersteuning van de motor varieert, moet je de accu te controleren.

Samenvattend, de accu is het levende hart van je e-bike. Goed onderhoud en regelmatige tests garanderen dat je fiets soepel rijdt, je veilig blijft en je investering veilig wordt.

Scroll naar boven