Bent u woonachtig in Vossem en wilt u de fiets accu testen? U kunt de fiets accu naar ons opsturen voor onderzoek. U krijgt na de controle direct het testrapport via WhatsApp of email. Als we de accu voor u kunnen reviseren krijgt u tevens de offerte. Indien u akkoord gaat met de offerte gaan we direct aan de slag en heeft u de gereviseerde fiets accu binnen enkele dag weer in huis.

Om kosten te besparen hebben wij sinds 2023 nog maar 1 centrale werkplaats in Oss Noord Brabant. Ook op afspraak te bezoeken.

Neem contact op voor meer informatie.

Fietsaccu test Vossem

Als u er voor kiest om de accu niet te laten reviseren, zonder opgaaf van reden, sturen wij deze kosteloos retour naar het opgegeven adres in Vossem. U kunt er ook voor kiezen om de oude fiets accu door ons te laten recyclen. We verwijderen dan de oude energiecellen welke daarna professioneel gerecycled worden door een erkend verwerkingsbedrijf. Zo bent u wederom milieu bewust bezig!

Fiets accu testen Vossem kan al v.a. €34,95 incl. verzendkosten binnen NL.

Fietsaccu test Vossem

Het gebruik van een fiets is een prima manier om in vorm te blijven, het milieu te beschermen en dagelijkse vervoerskosten te minimaliseren. Voor degenen die op e-bikes rijden, speelt de fietsaccu een essentiële rol in hun rit. Maar hoe bepaal je of je accu nog in goede conditie is? Dat is waar het controleren van fietsaccu’s belangrijk wordt.

**Waarom zou je een fietsaccu testen?**

1. **Prestaties**: Een goed functionerende accu zorgt dat je e-bike zijn beste prestaties bereikt. Door je accu vaak te testen, kun je de levensduur ervan maximaliseren en ervoor zorgen dat je altijd de hulp krijgt die je verwacht.

2. **Kostenbesparing**: Het vervangen van een fietsaccu kan duur zijn. Door je accu periodiek te testen, kun je eventuele problemen vroegtijdig opsporen en corrigeren, wat op de lange duur geld bespaart.

3. **Veiligheid**: Een beschadigde accu kan leiden tot ongelijke vermogensafgifte of, in zeldzame gevallen, oververhitting. Regelmatige tests zorgen voor je veiligheid en die van anderen op de weg.

Hoe test je een fietsaccu?

1. **Visuele inspectie**: Controleer de accu op duidelijke schade, zoals indeukingen, scheuren of lekkages. Dit zijn heldere tekenen dat de accu vernieuwd moet worden.

2. **Spanningstest**: Gebruik een multimeter om de elektrische spanning van de accu te testen. Vergelijk de genoteerde waarde naast de standaard spanning die op de accu vermeld staat. Een aanzienlijk lagere spanning kan duiden op een probleem.

3. **Capaciteitstest**: Hiermee meet je hoeveel stroom de accu daadwerkelijk kan voorzien. Je kunt hiervoor gebruik maken van speciale apparatuur, of simpelweg een rit maken en zien hoe ver je rijdt op één oplaadbeurt, in vergelijking met toen de accu nieuw was.

4. **Professionele inspectie**: Als je twijfelt over de conditie van je accu of niet zeker weet hoe je hem moet controleren, neem dan contact op een expert. Verschillende fietswinkels bieden testdiensten voor fietsaccu’s aan.

Wanneer test je een fietsaccu Vossem?

1. **Regelmatige intervallen**: Het is een goed idee om je fietsaccu ten minste eenmaal per jaar te testen, zelfs als je geen problemen ondervindt.

2. **Na een impact**: Als je fiets is gevallen of een stoot heeft gekregen, test de accu dan om er zeker van te zijn dat er niet interne schade is.

3. **Verminderde prestaties**: Als je merkt dat de batterij eerder op raakt dan gebruikelijk, of als de elektrische ondersteuning niet consistent is, moet je de accu te controleren.

Kortom, de accu is het levende hart van je e-bike. Goed onderhoud en regelmatige tests garanderen dat je fiets soepel rijdt, je zekerheid hebt en je aankoop veilig wordt.

Scroll naar boven