Bent u woonachtig in Waalwijk en wilt u de fiets accu testen? U kunt de fiets accu naar ons opsturen voor onderzoek. U krijgt na de controle direct het testrapport via WhatsApp of email. Als we de accu voor u kunnen reviseren krijgt u tevens de offerte. Indien u akkoord gaat met de offerte gaan we direct aan de slag en heeft u de gereviseerde fiets accu binnen enkele dag weer in huis.

Om kosten te besparen hebben wij sinds 2023 nog maar 1 centrale werkplaats in Oss Noord Brabant. Ook op afspraak te bezoeken.

Neem contact op voor meer informatie.

Fietsaccu test Waalwijk

Als u er voor kiest om de accu niet te laten reviseren, zonder opgaaf van reden, sturen wij deze kosteloos retour naar het opgegeven adres in Waalwijk. U kunt er ook voor kiezen om de oude fiets accu door ons te laten recyclen. We verwijderen dan de oude energiecellen welke daarna professioneel gerecycled worden door een erkend verwerkingsbedrijf. Zo bent u wederom milieu bewust bezig!

Fiets accu testen Waalwijk kan al v.a. €34,95 incl. verzendkosten binnen NL.

Fietsaccu test Waalwijk

Fietsen is een geweldige manier om gezond te blijven, het milieu te sparen en de reguliere vervoerskosten te minimaliseren. Voor degenen die op elektrische fietsen rijden, speelt de fietsaccu een belangrijke rol in hun rijervaring. Maar hoe bepaal je of je accu nog in goede conditie is? Dat is waar het controleren van fietsaccu’s om de hoek komt kijken.

**Waarom zou je een fietsaccu testen?**

1. **Prestaties**: Een correct functionerende accu zorgt ervoor dat je e-bike zijn beste prestaties bereikt. Door je accu vaak te testen, kun je de duurzaamheid ervan maximaliseren en garanderen dat je altijd de ondersteuning krijgt die je verwacht.

2. **Kostenbesparing**: Het vernieuwen van een fietsaccu kan kostbaar zijn. Door je accu regelmatig te testen, kun je eventuele problemen vroegtijdig opsporen en corrigeren, wat op de lange termijn kosten spaart.

3. **Veiligheid**: Een defecte accu kan leiden tot onregelmatige vermogensafgifte of, in sommige situaties, oververhitting. Consistente tests zorgen voor je veiligheid en die van andere weggebruikers.

Hoe test je een fietsaccu?

1. **Visuele inspectie**: Bekijk de accu op duidelijke schade, zoals deuken, scheuren of lekkages. Dit zijn duidelijke tekenen dat de accu vernieuwd moet worden.

2. **Spanningstest**: Benut een multimeter om de spanning van de accu te meten. Vergelijk de genoteerde waarde naast de standaard spanning die op de accu staat aangegeven. Een aanzienlijk lagere spanning kan wijzen op een probleem.

3. **Capaciteitstest**: Met deze test meet je hoeveel energie de accu werkelijk kan leveren. Je kunt hiervoor gebruik maken van speciale apparatuur, of simpelweg een rit maken en kijken hoe ver je rijdt op één lading, vergeleken met wanneer de accu nieuw was.

4. **Professionele inspectie**: Als je onzeker bent over de staat van je accu of niet zeker weet hoe je hem moet testen, raadpleeg dan een expert. Veel fietswinkels bieden testdiensten voor fietsaccu’s aan.

Wanneer test je een fietsaccu Waalwijk?

1. **Regelmatige intervallen**: Het is een goed idee om je fietsaccu minstens één keer per jaar te testen, zelfs als je geen issues ondervindt.

2. **Na een impact**: Als je fiets is gevallen of een klap heeft gekregen, controleer de accu dan om te controleren dat er geen interne schade is.

3. **Verminderde prestaties**: Als je opmerkt dat de batterij sneller leeg is dan gebruikelijk, of als de elektrische ondersteuning niet consistent is, moet je de accu te controleren.

Samenvattend, de accu is het kloppende hart van je e-bike. Goed onderhoud en regelmatige tests garanderen dat je fiets zonder problemen werkt, je zekerheid hebt en je aankoop veilig wordt.

Scroll naar boven