Bent u woonachtig in Waddinxveen en wilt u de fiets accu testen? U kunt de fiets accu naar ons opsturen voor onderzoek. U krijgt na de controle direct het testrapport via WhatsApp of email. Als we de accu voor u kunnen reviseren krijgt u tevens de offerte. Indien u akkoord gaat met de offerte gaan we direct aan de slag en heeft u de gereviseerde fiets accu binnen enkele dag weer in huis.

Om kosten te besparen hebben wij sinds 2023 nog maar 1 centrale werkplaats in Oss Noord Brabant. Ook op afspraak te bezoeken.

Neem contact op voor meer informatie.

Fietsaccu test Waddinxveen

Als u er voor kiest om de accu niet te laten reviseren, zonder opgaaf van reden, sturen wij deze kosteloos retour naar het opgegeven adres in Waddinxveen. U kunt er ook voor kiezen om de oude fiets accu door ons te laten recyclen. We verwijderen dan de oude energiecellen welke daarna professioneel gerecycled worden door een erkend verwerkingsbedrijf. Zo bent u wederom milieu bewust bezig!

Fiets accu testen Waddinxveen kan al v.a. €34,95 incl. verzendkosten binnen NL.

Fietsaccu test Waddinxveen

Fietsen is een geweldige manier om in vorm te blijven, het milieu te beschermen en dagelijkse vervoerskosten te verminderen. Voor degenen die op elektrische fietsen rijden, speelt de fietsaccu een cruciale rol in hun rit. Maar hoe weet je of je accu het goed doet? Dat is waar het testen van fietsaccu’s om de hoek komt kijken.

**Waarom zou je een fietsaccu testen?**

1. **Prestaties**: Een correct functionerende accu zorgt dat je e-bike zijn optimale prestaties bereikt. Door je accu vaak te testen, kun je de duurzaamheid ervan verlengen en garanderen dat je altijd de hulp krijgt die je nodig hebt.

2. **Kostenbesparing**: Het vervangen van een fietsaccu kan duur zijn. Door je accu periodiek te testen, kun je mogelijke problemen vroegtijdig opsporen en herstellen, wat op de lange termijn geld bespaart.

3. **Veiligheid**: Een beschadigde accu kan leiden tot ongelijke vermogensafgifte of, in zeldzame gevallen, oververhitting. Consistente tests zorgen voor je veiligheid en die van anderen op de weg.

Hoe test je een fietsaccu?

1. **Visuele inspectie**: Bekijk de accu op duidelijke schade, zoals indeukingen, scheuren of lekkages. Dit zijn heldere tekenen dat de accu vervangen moet worden.

2. **Spanningstest**: Gebruik een multimeter om de elektrische spanning van de accu te testen. Vergelijk de genoteerde waarde naast de nominale spanning die op de accu vermeld staat. Een aanzienlijk lagere spanning kan wijzen op een probleem.

3. **Capaciteitstest**: Met deze test meet je hoeveel energie de accu daadwerkelijk kan voorzien. Je kunt hiervoor gebruik maken van speciale apparatuur, of gewoon een rit maken en zien hoe ver je rijdt op één lading, in vergelijking met toen de accu nieuw was.

4. **Professionele inspectie**: Als je onzeker bent over de conditie van je accu of twijfelt hoe je hem moet controleren, neem dan contact op een expert. Verschillende fietswinkels bieden controleservices voor fietsaccu’s aan.

Wanneer test je een fietsaccu Waddinxveen?

1. **Regelmatige intervallen**: Het is een verstandig idee om je fietsaccu minstens één keer per jaar te testen, zelfs als je geen issues ervaart.

2. **Na een impact**: Als je fiets is gevallen of een klap heeft opgelopen, test de accu dan om te controleren dat er niet interne schade is.

3. **Verminderde prestaties**: Als je merkt dat de batterij eerder op raakt dan gebruikelijk, of als de elektrische ondersteuning varieert, moet je de accu te controleren.

Kortom, de accu is het kloppende hart van je e-bike. Adequaat onderhoud en frequente tests garanderen dat je fiets soepel rijdt, je zekerheid hebt en je investering veilig wordt.

Scroll naar boven