Bent u woonachtig in Walsbets en wilt u de fiets accu testen? U kunt de fiets accu naar ons opsturen voor onderzoek. U krijgt na de controle direct het testrapport via WhatsApp of email. Als we de accu voor u kunnen reviseren krijgt u tevens de offerte. Indien u akkoord gaat met de offerte gaan we direct aan de slag en heeft u de gereviseerde fiets accu binnen enkele dag weer in huis.

Om kosten te besparen hebben wij sinds 2023 nog maar 1 centrale werkplaats in Oss Noord Brabant. Ook op afspraak te bezoeken.

Neem contact op voor meer informatie.

Fietsaccu test Walsbets

Als u er voor kiest om de accu niet te laten reviseren, zonder opgaaf van reden, sturen wij deze kosteloos retour naar het opgegeven adres in Walsbets. U kunt er ook voor kiezen om de oude fiets accu door ons te laten recyclen. We verwijderen dan de oude energiecellen welke daarna professioneel gerecycled worden door een erkend verwerkingsbedrijf. Zo bent u wederom milieu bewust bezig!

Fiets accu testen Walsbets kan al v.a. €34,95 incl. verzendkosten binnen NL.

Fietsaccu test Walsbets

Fietsen is een prima manier om in vorm te blijven, het milieu te sparen en de reguliere vervoerskosten te minimaliseren. Voor mensen die op e-bikes rijden, speelt de fietsaccu een belangrijke rol in hun rit. Maar hoe weet je of je accu het goed doet? Dat is waar het controleren van fietsaccu’s om de hoek komt kijken.

**Waarom zou je een fietsaccu testen?**

1. **Prestaties**: Een correct functionerende accu zorgt ervoor dat je e-bike zijn beste prestaties bereikt. Door je accu regelmatig te testen, kun je de levensduur ervan verlengen en garanderen dat je altijd de ondersteuning krijgt die je verwacht.

2. **Kostenbesparing**: Het vernieuwen van een fietsaccu kan kostbaar zijn. Door je accu regelmatig te testen, kun je mogelijke problemen vroegtijdig opsporen en herstellen, wat op de lange termijn kosten spaart.

3. **Veiligheid**: Een defecte accu kan leiden tot onregelmatige vermogensafgifte of, in sommige situaties, oververhitting. Regelmatige tests zorgen voor je zekerheid en die van andere weggebruikers.

Hoe test je een fietsaccu?

1. **Visuele inspectie**: Controleer de accu op duidelijke schade, zoals deuken, scheuren of lekkages. Dit zijn heldere tekenen dat de accu vernieuwd moet worden.

2. **Spanningstest**: Gebruik een multimeter om de elektrische spanning van de accu te testen. Vergelijk de gemeten waarde naast de standaard spanning die op de accu staat aangegeven. Een aanzienlijk lagere spanning kan wijzen op een probleem.

3. **Capaciteitstest**: Met deze test meet je hoeveel energie de accu werkelijk kan leveren. Je kunt hiervoor speciale apparatuur, of gewoon een rit maken en zien hoe ver je komt op één lading, in vergelijking met toen de accu nieuw was.

4. **Professionele inspectie**: Als je onzeker bent over de conditie van je accu of twijfelt hoe je deze moet testen, raadpleeg dan een professional. Veel fietswinkels bieden controleservices voor fietsaccu’s aan.

Wanneer test je een fietsaccu Walsbets?

1. **Regelmatige intervallen**: Het is een verstandig idee om je fietsaccu ten minste één keer per jaar te testen, zelfs als je geen problemen ondervindt.

2. **Na een impact**: Als je fiets is omgevallen of een stoot heeft opgelopen, test de accu dan om er zeker van te zijn dat er niet interne schade is.

3. **Verminderde prestaties**: Als je opmerkt dat de batterij sneller leeg is dan gebruikelijk, of als de elektrische ondersteuning varieert, moet je de accu te testen.

Kortom, de accu is het levende hart van je e-bike. Adequaat onderhoud en frequente tests zorgen ervoor dat je fiets zonder problemen werkt, je zekerheid hebt en je aankoop veilig wordt.

Scroll naar boven