Bent u woonachtig in Walshoutem en wilt u de fiets accu testen? U kunt de fiets accu naar ons opsturen voor onderzoek. U krijgt na de controle direct het testrapport via WhatsApp of email. Als we de accu voor u kunnen reviseren krijgt u tevens de offerte. Indien u akkoord gaat met de offerte gaan we direct aan de slag en heeft u de gereviseerde fiets accu binnen enkele dag weer in huis.

Om kosten te besparen hebben wij sinds 2023 nog maar 1 centrale werkplaats in Oss Noord Brabant. Ook op afspraak te bezoeken.

Neem contact op voor meer informatie.

Fietsaccu test Walshoutem

Als u er voor kiest om de accu niet te laten reviseren, zonder opgaaf van reden, sturen wij deze kosteloos retour naar het opgegeven adres in Walshoutem. U kunt er ook voor kiezen om de oude fiets accu door ons te laten recyclen. We verwijderen dan de oude energiecellen welke daarna professioneel gerecycled worden door een erkend verwerkingsbedrijf. Zo bent u wederom milieu bewust bezig!

Fiets accu testen Walshoutem kan al v.a. €34,95 incl. verzendkosten binnen NL.

Fietsaccu test Walshoutem

Het gebruik van een fiets is een uitstekende manier om gezond te blijven, het milieu te beschermen en dagelijkse vervoerskosten te verminderen. Voor degenen die op elektrische fietsen rijden, speelt de fietsaccu een essentiële rol in hun rit. Maar hoe weet je of je accu het goed doet? Dat is waar het testen van fietsaccu’s belangrijk wordt.

**Waarom zou je een fietsaccu testen?**

1. **Prestaties**: Een goed functionerende accu zorgt ervoor dat je e-bike zijn optimale prestaties bereikt. Door je accu regelmatig te testen, kun je de levensduur ervan verlengen en ervoor zorgen dat je altijd de ondersteuning krijgt die je verwacht.

2. **Kostenbesparing**: Het vervangen van een fietsaccu kan duur zijn. Door je accu regelmatig te testen, kun je mogelijke problemen vroeg ontdekken en corrigeren, wat op de lange termijn geld bespaart.

3. **Veiligheid**: Een defecte accu kan leiden tot onregelmatige vermogensafgifte of, in sommige situaties, oververhitting. Consistente tests zorgen voor je veiligheid en die van andere weggebruikers.

Hoe test je een fietsaccu?

1. **Visuele inspectie**: Controleer de accu op zichtbare schade, zoals deuken, scheuren of lekkages. Dit zijn heldere tekenen dat de accu vernieuwd moet worden.

2. **Spanningstest**: Benut een multimeter om de spanning van de accu te testen. Vergelijk de genoteerde waarde naast de nominale spanning die op de accu vermeld staat. Een aanzienlijk lagere spanning kan duiden op een probleem.

3. **Capaciteitstest**: Hiermee meet je hoeveel stroom de accu daadwerkelijk kan leveren. Je kunt hiervoor gebruik maken van speciale apparatuur, of simpelweg een rit maken en zien hoe ver je rijdt op één lading, vergeleken met toen de accu nieuw was.

4. **Professionele inspectie**: Als je twijfelt over de staat van je accu of twijfelt hoe je deze moet testen, neem dan contact op een expert. Verschillende fietswinkels bieden testdiensten voor fietsaccu’s aan.

Wanneer test je een fietsaccu Walshoutem?

1. **Regelmatige intervallen**: Het is een goed idee om je fietsaccu ten minste eenmaal per jaar te controleren, zelfs als je geen problemen ondervindt.

2. **Na een impact**: Als je fiets is omgevallen of een stoot heeft gekregen, test de accu dan om te controleren dat er geen interne schade is.

3. **Verminderde prestaties**: Als je opmerkt dat de batterij eerder op raakt dan normaal, of als de ondersteuning van de motor niet consistent is, dient je de accu te testen.

Kortom, de accu is het levende hart van je e-bike. Goed onderhoud en frequente tests garanderen dat je fiets soepel rijdt, je veilig blijft en je investering veilig wordt.

Scroll naar boven