Bent u woonachtig in Wanroij en wilt u de fiets accu testen? U kunt de fiets accu naar ons opsturen voor onderzoek. U krijgt na de controle direct het testrapport via WhatsApp of email. Als we de accu voor u kunnen reviseren krijgt u tevens de offerte. Indien u akkoord gaat met de offerte gaan we direct aan de slag en heeft u de gereviseerde fiets accu binnen enkele dag weer in huis.

Om kosten te besparen hebben wij sinds 2023 nog maar 1 centrale werkplaats in Oss Noord Brabant. Ook op afspraak te bezoeken.

Neem contact op voor meer informatie.

Fietsaccu test Wanroij

Als u er voor kiest om de accu niet te laten reviseren, zonder opgaaf van reden, sturen wij deze kosteloos retour naar het opgegeven adres in Wanroij. U kunt er ook voor kiezen om de oude fiets accu door ons te laten recyclen. We verwijderen dan de oude energiecellen welke daarna professioneel gerecycled worden door een erkend verwerkingsbedrijf. Zo bent u wederom milieu bewust bezig!

Fiets accu testen Wanroij kan al v.a. €34,95 incl. verzendkosten binnen NL.

Fietsaccu test Wanroij

Fietsen is een prima manier om in vorm te blijven, het milieu te sparen en dagelijkse vervoerskosten te minimaliseren. Voor mensen die op elektrische fietsen rijden, speelt de fietsaccu een belangrijke rol in hun rit. Maar hoe weet je of je accu het goed doet? Dat is waar het controleren van fietsaccu’s belangrijk wordt.

**Waarom zou je een fietsaccu testen?**

1. **Prestaties**: Een goed functionerende accu zorgt ervoor dat je e-bike zijn maximale prestaties bereikt. Door je accu vaak te testen, kun je de levensduur ervan verlengen en garanderen dat je altijd de hulp krijgt die je nodig hebt.

2. **Kostenbesparing**: Het vervangen van een fietsaccu kan duur zijn. Door je accu regelmatig te testen, kun je mogelijke problemen vroegtijdig opsporen en corrigeren, wat op de lange termijn geld bespaart.

3. **Veiligheid**: Een beschadigde accu kan leiden tot onregelmatige vermogensafgifte of, in sommige situaties, oververhitting. Consistente tests zorgen voor je zekerheid en die van anderen op de weg.

Hoe test je een fietsaccu?

1. **Visuele inspectie**: Bekijk de accu op duidelijke schade, zoals deuken, scheuren of lekkages. Dit zijn duidelijke tekenen dat de accu vernieuwd moet worden.

2. **Spanningstest**: Benut een multimeter om de spanning van de accu te testen. Zet de genoteerde waarde naast de standaard spanning die op de accu staat aangegeven. Een aanzienlijk lagere spanning kan wijzen op een probleem.

3. **Capaciteitstest**: Met deze test meet je hoeveel stroom de accu daadwerkelijk kan leveren. Je kunt hiervoor speciale apparatuur, of simpelweg een rit maken en kijken hoe ver je rijdt op één lading, in vergelijking met toen de accu nieuw was.

4. **Professionele inspectie**: Als je twijfelt over de staat van je accu of twijfelt hoe je hem moet testen, neem dan contact op een expert. Veel fietswinkels bieden testdiensten voor fietsaccu’s aan.

Wanneer test je een fietsaccu Wanroij?

1. **Regelmatige intervallen**: Het is een goed idee om je fietsaccu ten minste één keer per jaar te controleren, zelfs als je geen issues ondervindt.

2. **Na een impact**: Als je fiets is omgevallen of een stoot heeft gekregen, test de accu dan om te controleren dat er niet interne schade is.

3. **Verminderde prestaties**: Als je opmerkt dat de batterij eerder op raakt dan gebruikelijk, of als de elektrische ondersteuning niet consistent is, moet je de accu te testen.

Samenvattend, de accu is het kloppende hart van je e-bike. Goed onderhoud en regelmatige tests garanderen dat je fiets soepel rijdt, je veilig blijft en je aankoop beschermd wordt.

Scroll naar boven