Bent u woonachtig in Wanssum en wilt u de fiets accu testen? U kunt de fiets accu naar ons opsturen voor onderzoek. U krijgt na de controle direct het testrapport via WhatsApp of email. Als we de accu voor u kunnen reviseren krijgt u tevens de offerte. Indien u akkoord gaat met de offerte gaan we direct aan de slag en heeft u de gereviseerde fiets accu binnen enkele dag weer in huis.

Om kosten te besparen hebben wij sinds 2023 nog maar 1 centrale werkplaats in Oss Noord Brabant. Ook op afspraak te bezoeken.

Neem contact op voor meer informatie.

Fietsaccu test Wanssum

Als u er voor kiest om de accu niet te laten reviseren, zonder opgaaf van reden, sturen wij deze kosteloos retour naar het opgegeven adres in Wanssum. U kunt er ook voor kiezen om de oude fiets accu door ons te laten recyclen. We verwijderen dan de oude energiecellen welke daarna professioneel gerecycled worden door een erkend verwerkingsbedrijf. Zo bent u wederom milieu bewust bezig!

Fiets accu testen Wanssum kan al v.a. €34,95 incl. verzendkosten binnen NL.

Fietsaccu test Wanssum

Het gebruik van een fiets is een geweldige manier om in vorm te blijven, het milieu te beschermen en de reguliere vervoerskosten te minimaliseren. Voor mensen die op e-bikes rijden, speelt de fietsaccu een cruciale rol in hun rit. Maar hoe weet je of je accu het goed doet? Dat is waar het testen van fietsaccu’s om de hoek komt kijken.

**Waarom zou je een fietsaccu testen?**

1. **Prestaties**: Een correct functionerende accu zorgt ervoor dat je e-bike zijn beste prestaties bereikt. Door je accu regelmatig te testen, kun je de levensduur ervan verlengen en garanderen dat je altijd de hulp krijgt die je nodig hebt.

2. **Kostenbesparing**: Het vervangen van een fietsaccu kan duur zijn. Door je accu periodiek te testen, kun je mogelijke problemen vroeg ontdekken en herstellen, wat op de lange duur geld bespaart.

3. **Veiligheid**: Een defecte accu kan leiden tot ongelijke vermogensafgifte of, in zeldzame gevallen, oververhitting. Regelmatige tests zorgen voor je zekerheid en die van anderen op de weg.

Hoe test je een fietsaccu?

1. **Visuele inspectie**: Controleer de accu op zichtbare schade, zoals deuken, scheuren of lekkages. Dit zijn heldere tekenen dat de accu vervangen moet worden.

2. **Spanningstest**: Benut een multimeter om de elektrische spanning van de accu te meten. Zet de genoteerde waarde naast de nominale spanning die op de accu vermeld staat. Een beduidend lagere spanning kan duiden op een probleem.

3. **Capaciteitstest**: Hiermee meet je hoeveel energie de accu daadwerkelijk kan leveren. Je kunt hiervoor speciale apparatuur, of simpelweg een rit maken en zien hoe ver je rijdt op één oplaadbeurt, vergeleken met toen de accu nieuw was.

4. **Professionele inspectie**: Als je twijfelt over de conditie van je accu of niet zeker weet hoe je deze moet testen, neem dan contact op een expert. Veel fietswinkels bieden controleservices voor fietsaccu’s aan.

Wanneer test je een fietsaccu Wanssum?

1. **Regelmatige intervallen**: Het is een verstandig idee om je fietsaccu ten minste één keer per jaar te controleren, zelfs als je geen problemen ondervindt.

2. **Na een impact**: Als je fiets is gevallen of een klap heeft opgelopen, controleer de accu dan om te controleren dat er geen interne schade is.

3. **Verminderde prestaties**: Als je opmerkt dat de batterij sneller leeg is dan gebruikelijk, of als de ondersteuning van de motor varieert, dient je de accu te testen.

Kortom, de accu is het kloppende hart van je e-bike. Adequaat onderhoud en frequente tests garanderen dat je fiets zonder problemen werkt, je veilig blijft en je aankoop beschermd wordt.

Scroll naar boven