Bent u woonachtig in Weerselo en wilt u de fiets accu testen? U kunt de fiets accu naar ons opsturen voor onderzoek. U krijgt na de controle direct het testrapport via WhatsApp of email. Als we de accu voor u kunnen reviseren krijgt u tevens de offerte. Indien u akkoord gaat met de offerte gaan we direct aan de slag en heeft u de gereviseerde fiets accu binnen enkele dag weer in huis.

Om kosten te besparen hebben wij sinds 2023 nog maar 1 centrale werkplaats in Oss Noord Brabant. Ook op afspraak te bezoeken.

Neem contact op voor meer informatie.

Fietsaccu test Weerselo

Als u er voor kiest om de accu niet te laten reviseren, zonder opgaaf van reden, sturen wij deze kosteloos retour naar het opgegeven adres in Weerselo. U kunt er ook voor kiezen om de oude fiets accu door ons te laten recyclen. We verwijderen dan de oude energiecellen welke daarna professioneel gerecycled worden door een erkend verwerkingsbedrijf. Zo bent u wederom milieu bewust bezig!

Fiets accu testen Weerselo kan al v.a. €34,95 incl. verzendkosten binnen NL.

Fietsaccu test Weerselo

Het gebruik van een fiets is een geweldige manier om gezond te blijven, het milieu te sparen en de reguliere vervoerskosten te minimaliseren. Voor mensen die op e-bikes rijden, speelt de fietsaccu een essentiële rol in hun rijervaring. Maar hoe weet je of je accu nog in goede conditie is? Dat is waar het controleren van fietsaccu’s belangrijk wordt.

**Waarom zou je een fietsaccu testen?**

1. **Prestaties**: Een goed functionerende accu zorgt dat je e-bike zijn beste prestaties bereikt. Door je accu vaak te testen, kun je de duurzaamheid ervan maximaliseren en garanderen dat je altijd de ondersteuning krijgt die je nodig hebt.

2. **Kostenbesparing**: Het vernieuwen van een fietsaccu kan duur zijn. Door je accu periodiek te testen, kun je mogelijke problemen vroegtijdig opsporen en corrigeren, wat op de lange duur geld bespaart.

3. **Veiligheid**: Een beschadigde accu kan leiden tot ongelijke vermogensafgifte of, in zeldzame gevallen, oververhitting. Consistente tests zorgen voor je zekerheid en die van andere weggebruikers.

Hoe test je een fietsaccu?

1. **Visuele inspectie**: Bekijk de accu op duidelijke schade, zoals indeukingen, scheuren of lekkages. Dit zijn duidelijke tekenen dat de accu vernieuwd moet worden.

2. **Spanningstest**: Benut een multimeter om de elektrische spanning van de accu te meten. Zet de gemeten waarde naast de nominale spanning die op de accu staat aangegeven. Een beduidend lagere spanning kan duiden op een probleem.

3. **Capaciteitstest**: Met deze test meet je hoeveel energie de accu werkelijk kan voorzien. Je kunt hiervoor gebruik maken van gespecialiseerde tools, of gewoon een rit maken en zien hoe ver je komt op één lading, in vergelijking met wanneer de accu nieuw was.

4. **Professionele inspectie**: Als je onzeker bent over de conditie van je accu of niet zeker weet hoe je deze moet controleren, neem dan contact op een expert. Verschillende fietswinkels bieden controleservices voor fietsaccu’s aan.

Wanneer test je een fietsaccu Weerselo?

1. **Regelmatige intervallen**: Het is een goed idee om je fietsaccu minstens eenmaal per jaar te testen, zelfs als je geen issues ondervindt.

2. **Na een impact**: Als je fiets is omgevallen of een klap heeft gekregen, controleer de accu dan om te controleren dat er geen interne schade is.

3. **Verminderde prestaties**: Als je merkt dat de batterij sneller leeg is dan gebruikelijk, of als de ondersteuning van de motor varieert, dient je de accu te testen.

Samenvattend, de accu is het kloppende hart van je e-bike. Goed onderhoud en frequente tests zorgen ervoor dat je fiets zonder problemen werkt, je veilig blijft en je aankoop beschermd wordt.

Scroll naar boven