Bent u woonachtig in Wezel en wilt u de fiets accu testen? U kunt de fiets accu naar ons opsturen voor onderzoek. U krijgt na de controle direct het testrapport via WhatsApp of email. Als we de accu voor u kunnen reviseren krijgt u tevens de offerte. Indien u akkoord gaat met de offerte gaan we direct aan de slag en heeft u de gereviseerde fiets accu binnen enkele dag weer in huis.

Om kosten te besparen hebben wij sinds 2023 nog maar 1 centrale werkplaats in Oss Noord Brabant. Ook op afspraak te bezoeken.

Neem contact op voor meer informatie.

Fietsaccu test Wezel

Als u er voor kiest om de accu niet te laten reviseren, zonder opgaaf van reden, sturen wij deze kosteloos retour naar het opgegeven adres in Wezel. U kunt er ook voor kiezen om de oude fiets accu door ons te laten recyclen. We verwijderen dan de oude energiecellen welke daarna professioneel gerecycled worden door een erkend verwerkingsbedrijf. Zo bent u wederom milieu bewust bezig!

Fiets accu testen Wezel kan al v.a. €34,95 incl. verzendkosten binnen NL.

Fietsaccu test Wezel

Het gebruik van een fiets is een geweldige manier om in vorm te blijven, het milieu te beschermen en de reguliere vervoerskosten te verminderen. Voor mensen die op e-bikes rijden, speelt de fietsaccu een essentiële rol in hun rijervaring. Maar hoe weet je of je accu het goed doet? Dat is waar het controleren van fietsaccu’s belangrijk wordt.

**Waarom zou je een fietsaccu testen?**

1. **Prestaties**: Een goed functionerende accu zorgt dat je e-bike zijn maximale prestaties levert. Door je accu vaak te testen, kun je de duurzaamheid ervan maximaliseren en garanderen dat je altijd de ondersteuning krijgt die je nodig hebt.

2. **Kostenbesparing**: Het vervangen van een fietsaccu kan duur zijn. Door je accu regelmatig te testen, kun je mogelijke problemen vroeg ontdekken en herstellen, wat op de lange termijn geld bespaart.

3. **Veiligheid**: Een defecte accu kan leiden tot ongelijke vermogensafgifte of, in zeldzame gevallen, oververhitting. Regelmatige tests zorgen voor je veiligheid en die van anderen op de weg.

Hoe test je een fietsaccu?

1. **Visuele inspectie**: Controleer de accu op zichtbare schade, zoals deuken, scheuren of lekkages. Dit zijn duidelijke tekenen dat de accu vervangen moet worden.

2. **Spanningstest**: Gebruik een multimeter om de spanning van de accu te testen. Zet de genoteerde waarde naast de nominale spanning die op de accu vermeld staat. Een beduidend lagere spanning kan wijzen op een probleem.

3. **Capaciteitstest**: Hiermee meet je hoeveel stroom de accu daadwerkelijk kan leveren. Je kunt hiervoor gebruik maken van gespecialiseerde tools, of simpelweg een rit maken en kijken hoe ver je rijdt op één oplaadbeurt, in vergelijking met toen de accu nieuw was.

4. **Professionele inspectie**: Als je onzeker bent over de staat van je accu of niet zeker weet hoe je deze moet testen, neem dan contact op een professional. Veel fietswinkels bieden controleservices voor fietsaccu’s aan.

Wanneer test je een fietsaccu Wezel?

1. **Regelmatige intervallen**: Het is een verstandig idee om je fietsaccu ten minste eenmaal per jaar te controleren, zelfs als je geen issues ervaart.

2. **Na een impact**: Als je fiets is omgevallen of een stoot heeft gekregen, controleer de accu dan om te controleren dat er geen interne schade is.

3. **Verminderde prestaties**: Als je opmerkt dat de batterij eerder op raakt dan normaal, of als de elektrische ondersteuning varieert, moet je de accu te testen.

Tot slot, de accu is het kloppende hart van je e-bike. Adequaat onderhoud en frequente tests garanderen dat je fiets soepel rijdt, je veilig blijft en je investering beschermd wordt.

Scroll naar boven