Bent u woonachtig in Wijhe en wilt u de fiets accu testen? U kunt de fiets accu naar ons opsturen voor onderzoek. U krijgt na de controle direct het testrapport via WhatsApp of email. Als we de accu voor u kunnen reviseren krijgt u tevens de offerte. Indien u akkoord gaat met de offerte gaan we direct aan de slag en heeft u de gereviseerde fiets accu binnen enkele dag weer in huis.

Om kosten te besparen hebben wij sinds 2023 nog maar 1 centrale werkplaats in Oss Noord Brabant. Ook op afspraak te bezoeken.

Neem contact op voor meer informatie.

Fietsaccu test Wijhe

Als u er voor kiest om de accu niet te laten reviseren, zonder opgaaf van reden, sturen wij deze kosteloos retour naar het opgegeven adres in Wijhe. U kunt er ook voor kiezen om de oude fiets accu door ons te laten recyclen. We verwijderen dan de oude energiecellen welke daarna professioneel gerecycled worden door een erkend verwerkingsbedrijf. Zo bent u wederom milieu bewust bezig!

Fiets accu testen Wijhe kan al v.a. €34,95 incl. verzendkosten binnen NL.

Fietsaccu test Wijhe

Het gebruik van een fiets is een prima manier om gezond te blijven, het milieu te beschermen en de reguliere vervoerskosten te verminderen. Voor degenen die op e-bikes rijden, speelt de fietsaccu een belangrijke rol in hun rit. Maar hoe weet je of je accu het goed doet? Dat is waar het testen van fietsaccu’s om de hoek komt kijken.

**Waarom zou je een fietsaccu testen?**

1. **Prestaties**: Een goed functionerende accu zorgt dat je e-bike zijn optimale prestaties bereikt. Door je accu regelmatig te testen, kun je de duurzaamheid ervan verlengen en ervoor zorgen dat je altijd de hulp krijgt die je nodig hebt.

2. **Kostenbesparing**: Het vernieuwen van een fietsaccu kan kostbaar zijn. Door je accu periodiek te testen, kun je eventuele problemen vroeg ontdekken en corrigeren, wat op de lange duur geld bespaart.

3. **Veiligheid**: Een beschadigde accu kan leiden tot ongelijke vermogensafgifte of, in sommige situaties, oververhitting. Consistente tests zorgen voor je veiligheid en die van anderen op de weg.

Hoe test je een fietsaccu?

1. **Visuele inspectie**: Controleer de accu op zichtbare schade, zoals deuken, scheuren of lekkages. Dit zijn duidelijke tekenen dat de accu vervangen moet worden.

2. **Spanningstest**: Gebruik een multimeter om de spanning van de accu te meten. Vergelijk de genoteerde waarde naast de standaard spanning die op de accu staat aangegeven. Een aanzienlijk lagere spanning kan wijzen op een probleem.

3. **Capaciteitstest**: Hiermee meet je hoeveel stroom de accu werkelijk kan leveren. Je kunt hiervoor gebruik maken van speciale apparatuur, of simpelweg een rit maken en kijken hoe ver je rijdt op één oplaadbeurt, in vergelijking met toen de accu nieuw was.

4. **Professionele inspectie**: Als je twijfelt over de conditie van je accu of niet zeker weet hoe je hem moet controleren, raadpleeg dan een professional. Verschillende fietswinkels bieden testdiensten voor fietsaccu’s aan.

Wanneer test je een fietsaccu Wijhe?

1. **Regelmatige intervallen**: Het is een goed idee om je fietsaccu minstens eenmaal per jaar te controleren, zelfs als je geen issues ondervindt.

2. **Na een impact**: Als je fiets is omgevallen of een stoot heeft opgelopen, controleer de accu dan om te controleren dat er geen interne schade is.

3. **Verminderde prestaties**: Als je opmerkt dat de batterij sneller leeg is dan normaal, of als de elektrische ondersteuning niet consistent is, dient je de accu te controleren.

Samenvattend, de accu is het levende hart van je e-bike. Goed onderhoud en frequente tests zorgen ervoor dat je fiets zonder problemen werkt, je zekerheid hebt en je investering veilig wordt.

Scroll naar boven