Bent u woonachtig in Wijshagen en wilt u de fiets accu testen? U kunt de fiets accu naar ons opsturen voor onderzoek. U krijgt na de controle direct het testrapport via WhatsApp of email. Als we de accu voor u kunnen reviseren krijgt u tevens de offerte. Indien u akkoord gaat met de offerte gaan we direct aan de slag en heeft u de gereviseerde fiets accu binnen enkele dag weer in huis.

Om kosten te besparen hebben wij sinds 2023 nog maar 1 centrale werkplaats in Oss Noord Brabant. Ook op afspraak te bezoeken.

Neem contact op voor meer informatie.

Fietsaccu test Wijshagen

Als u er voor kiest om de accu niet te laten reviseren, zonder opgaaf van reden, sturen wij deze kosteloos retour naar het opgegeven adres in Wijshagen. U kunt er ook voor kiezen om de oude fiets accu door ons te laten recyclen. We verwijderen dan de oude energiecellen welke daarna professioneel gerecycled worden door een erkend verwerkingsbedrijf. Zo bent u wederom milieu bewust bezig!

Fiets accu testen Wijshagen kan al v.a. €34,95 incl. verzendkosten binnen NL.

Fietsaccu test Wijshagen

Fietsen is een geweldige manier om in vorm te blijven, het milieu te sparen en de reguliere vervoerskosten te minimaliseren. Voor mensen die op elektrische fietsen rijden, speelt de fietsaccu een essentiële rol in hun rit. Maar hoe bepaal je of je accu nog in goede conditie is? Dat is waar het controleren van fietsaccu’s om de hoek komt kijken.

**Waarom zou je een fietsaccu testen?**

1. **Prestaties**: Een correct functionerende accu zorgt ervoor dat je e-bike zijn beste prestaties levert. Door je accu vaak te testen, kun je de duurzaamheid ervan verlengen en garanderen dat je altijd de hulp krijgt die je nodig hebt.

2. **Kostenbesparing**: Het vervangen van een fietsaccu kan duur zijn. Door je accu periodiek te testen, kun je eventuele problemen vroegtijdig opsporen en herstellen, wat op de lange duur kosten spaart.

3. **Veiligheid**: Een defecte accu kan leiden tot onregelmatige vermogensafgifte of, in zeldzame gevallen, oververhitting. Consistente tests zorgen voor je zekerheid en die van andere weggebruikers.

Hoe test je een fietsaccu?

1. **Visuele inspectie**: Bekijk de accu op zichtbare schade, zoals indeukingen, scheuren of lekkages. Dit zijn heldere tekenen dat de accu vervangen moet worden.

2. **Spanningstest**: Gebruik een multimeter om de spanning van de accu te testen. Zet de genoteerde waarde naast de nominale spanning die op de accu vermeld staat. Een aanzienlijk lagere spanning kan duiden op een probleem.

3. **Capaciteitstest**: Met deze test meet je hoeveel stroom de accu daadwerkelijk kan leveren. Je kunt hiervoor gebruik maken van speciale apparatuur, of simpelweg een rit maken en kijken hoe ver je komt op één lading, vergeleken met toen de accu nieuw was.

4. **Professionele inspectie**: Als je onzeker bent over de staat van je accu of twijfelt hoe je deze moet testen, neem dan contact op een expert. Veel fietswinkels bieden testdiensten voor fietsaccu’s aan.

Wanneer test je een fietsaccu Wijshagen?

1. **Regelmatige intervallen**: Het is een goed idee om je fietsaccu ten minste eenmaal per jaar te testen, zelfs als je geen problemen ondervindt.

2. **Na een impact**: Als je fiets is gevallen of een klap heeft gekregen, controleer de accu dan om er zeker van te zijn dat er geen interne schade is.

3. **Verminderde prestaties**: Als je opmerkt dat de batterij sneller leeg is dan normaal, of als de ondersteuning van de motor niet consistent is, dient je de accu te controleren.

Kortom, de accu is het levende hart van je e-bike. Goed onderhoud en regelmatige tests zorgen ervoor dat je fiets zonder problemen werkt, je veilig blijft en je investering veilig wordt.

Scroll naar boven