Bent u woonachtig in Wilsele en wilt u de fiets accu testen? U kunt de fiets accu naar ons opsturen voor onderzoek. U krijgt na de controle direct het testrapport via WhatsApp of email. Als we de accu voor u kunnen reviseren krijgt u tevens de offerte. Indien u akkoord gaat met de offerte gaan we direct aan de slag en heeft u de gereviseerde fiets accu binnen enkele dag weer in huis.

Om kosten te besparen hebben wij sinds 2023 nog maar 1 centrale werkplaats in Oss Noord Brabant. Ook op afspraak te bezoeken.

Neem contact op voor meer informatie.

Fietsaccu test Wilsele

Als u er voor kiest om de accu niet te laten reviseren, zonder opgaaf van reden, sturen wij deze kosteloos retour naar het opgegeven adres in Wilsele. U kunt er ook voor kiezen om de oude fiets accu door ons te laten recyclen. We verwijderen dan de oude energiecellen welke daarna professioneel gerecycled worden door een erkend verwerkingsbedrijf. Zo bent u wederom milieu bewust bezig!

Fiets accu testen Wilsele kan al v.a. €34,95 incl. verzendkosten binnen NL.

Fietsaccu test Wilsele

Het gebruik van een fiets is een uitstekende manier om gezond te blijven, het milieu te beschermen en de reguliere vervoerskosten te verminderen. Voor mensen die op e-bikes rijden, speelt de fietsaccu een essentiële rol in hun rijervaring. Maar hoe bepaal je of je accu het goed doet? Dat is waar het controleren van fietsaccu’s belangrijk wordt.

**Waarom zou je een fietsaccu testen?**

1. **Prestaties**: Een goed functionerende accu zorgt ervoor dat je e-bike zijn beste prestaties bereikt. Door je accu regelmatig te testen, kun je de duurzaamheid ervan maximaliseren en garanderen dat je altijd de hulp krijgt die je nodig hebt.

2. **Kostenbesparing**: Het vernieuwen van een fietsaccu kan duur zijn. Door je accu periodiek te testen, kun je eventuele problemen vroeg ontdekken en herstellen, wat op de lange termijn kosten spaart.

3. **Veiligheid**: Een beschadigde accu kan leiden tot ongelijke vermogensafgifte of, in sommige situaties, oververhitting. Consistente tests zorgen voor je veiligheid en die van andere weggebruikers.

Hoe test je een fietsaccu?

1. **Visuele inspectie**: Bekijk de accu op duidelijke schade, zoals indeukingen, scheuren of lekkages. Dit zijn duidelijke tekenen dat de accu vernieuwd moet worden.

2. **Spanningstest**: Gebruik een multimeter om de spanning van de accu te testen. Zet de gemeten waarde naast de nominale spanning die op de accu vermeld staat. Een beduidend lagere spanning kan wijzen op een probleem.

3. **Capaciteitstest**: Hiermee meet je hoeveel energie de accu werkelijk kan voorzien. Je kunt hiervoor gebruik maken van speciale apparatuur, of gewoon een rit maken en kijken hoe ver je rijdt op één lading, vergeleken met toen de accu nieuw was.

4. **Professionele inspectie**: Als je twijfelt over de staat van je accu of twijfelt hoe je deze moet testen, neem dan contact op een professional. Veel fietswinkels bieden controleservices voor fietsaccu’s aan.

Wanneer test je een fietsaccu Wilsele?

1. **Regelmatige intervallen**: Het is een verstandig idee om je fietsaccu minstens één keer per jaar te testen, zelfs als je geen problemen ondervindt.

2. **Na een impact**: Als je fiets is gevallen of een klap heeft gekregen, test de accu dan om te controleren dat er geen interne schade is.

3. **Verminderde prestaties**: Als je merkt dat de batterij sneller leeg is dan normaal, of als de elektrische ondersteuning varieert, dient je de accu te controleren.

Kortom, de accu is het kloppende hart van je e-bike. Goed onderhoud en frequente tests zorgen ervoor dat je fiets zonder problemen werkt, je veilig blijft en je investering beschermd wordt.

Scroll naar boven