Bent u woonachtig in Winsum en wilt u de fiets accu testen? U kunt de fiets accu naar ons opsturen voor onderzoek. U krijgt na de controle direct het testrapport via WhatsApp of email. Als we de accu voor u kunnen reviseren krijgt u tevens de offerte. Indien u akkoord gaat met de offerte gaan we direct aan de slag en heeft u de gereviseerde fiets accu binnen enkele dag weer in huis.

Om kosten te besparen hebben wij sinds 2023 nog maar 1 centrale werkplaats in Oss Noord Brabant. Ook op afspraak te bezoeken.

Neem contact op voor meer informatie.

Fietsaccu test Winsum

Als u er voor kiest om de accu niet te laten reviseren, zonder opgaaf van reden, sturen wij deze kosteloos retour naar het opgegeven adres in Winsum. U kunt er ook voor kiezen om de oude fiets accu door ons te laten recyclen. We verwijderen dan de oude energiecellen welke daarna professioneel gerecycled worden door een erkend verwerkingsbedrijf. Zo bent u wederom milieu bewust bezig!

Fiets accu testen Winsum kan al v.a. €34,95 incl. verzendkosten binnen NL.

Fietsaccu test Winsum

Fietsen is een geweldige manier om in vorm te blijven, het milieu te beschermen en dagelijkse vervoerskosten te minimaliseren. Voor mensen die op e-bikes rijden, speelt de fietsaccu een cruciale rol in hun rijervaring. Maar hoe weet je of je accu het goed doet? Dat is waar het controleren van fietsaccu’s belangrijk wordt.

**Waarom zou je een fietsaccu testen?**

1. **Prestaties**: Een goed functionerende accu zorgt dat je e-bike zijn beste prestaties levert. Door je accu regelmatig te testen, kun je de duurzaamheid ervan verlengen en ervoor zorgen dat je altijd de ondersteuning krijgt die je verwacht.

2. **Kostenbesparing**: Het vernieuwen van een fietsaccu kan duur zijn. Door je accu periodiek te testen, kun je eventuele problemen vroeg ontdekken en corrigeren, wat op de lange duur geld bespaart.

3. **Veiligheid**: Een beschadigde accu kan leiden tot onregelmatige vermogensafgifte of, in sommige situaties, oververhitting. Consistente tests zorgen voor je zekerheid en die van anderen op de weg.

Hoe test je een fietsaccu?

1. **Visuele inspectie**: Bekijk de accu op zichtbare schade, zoals deuken, scheuren of lekkages. Dit zijn heldere tekenen dat de accu vernieuwd moet worden.

2. **Spanningstest**: Gebruik een multimeter om de elektrische spanning van de accu te testen. Zet de genoteerde waarde naast de standaard spanning die op de accu staat aangegeven. Een aanzienlijk lagere spanning kan duiden op een probleem.

3. **Capaciteitstest**: Met deze test meet je hoeveel stroom de accu daadwerkelijk kan voorzien. Je kunt hiervoor gespecialiseerde tools, of simpelweg een rit maken en zien hoe ver je rijdt op één oplaadbeurt, vergeleken met wanneer de accu nieuw was.

4. **Professionele inspectie**: Als je twijfelt over de staat van je accu of twijfelt hoe je hem moet controleren, raadpleeg dan een professional. Verschillende fietswinkels bieden testdiensten voor fietsaccu’s aan.

Wanneer test je een fietsaccu Winsum?

1. **Regelmatige intervallen**: Het is een goed idee om je fietsaccu minstens één keer per jaar te controleren, zelfs als je geen problemen ondervindt.

2. **Na een impact**: Als je fiets is gevallen of een klap heeft gekregen, test de accu dan om er zeker van te zijn dat er niet interne schade is.

3. **Verminderde prestaties**: Als je opmerkt dat de batterij eerder op raakt dan gebruikelijk, of als de elektrische ondersteuning niet consistent is, dient je de accu te controleren.

Kortom, de accu is het levende hart van je e-bike. Goed onderhoud en frequente tests garanderen dat je fiets soepel rijdt, je veilig blijft en je aankoop veilig wordt.

Scroll naar boven