Bent u woonachtig in Woerden en wilt u de fiets accu testen? U kunt de fiets accu naar ons opsturen voor onderzoek. U krijgt na de controle direct het testrapport via WhatsApp of email. Als we de accu voor u kunnen reviseren krijgt u tevens de offerte. Indien u akkoord gaat met de offerte gaan we direct aan de slag en heeft u de gereviseerde fiets accu binnen enkele dag weer in huis.

Om kosten te besparen hebben wij sinds 2023 nog maar 1 centrale werkplaats in Oss Noord Brabant. Ook op afspraak te bezoeken.

Neem contact op voor meer informatie.

Fietsaccu test Woerden

Als u er voor kiest om de accu niet te laten reviseren, zonder opgaaf van reden, sturen wij deze kosteloos retour naar het opgegeven adres in Woerden. U kunt er ook voor kiezen om de oude fiets accu door ons te laten recyclen. We verwijderen dan de oude energiecellen welke daarna professioneel gerecycled worden door een erkend verwerkingsbedrijf. Zo bent u wederom milieu bewust bezig!

Fiets accu testen Woerden kan al v.a. €34,95 incl. verzendkosten binnen NL.

Fietsaccu test Woerden

Het gebruik van een fiets is een prima manier om gezond te blijven, het milieu te beschermen en dagelijkse vervoerskosten te verminderen. Voor degenen die op e-bikes rijden, speelt de fietsaccu een cruciale rol in hun rit. Maar hoe bepaal je of je accu nog in goede conditie is? Dat is waar het testen van fietsaccu’s om de hoek komt kijken.

**Waarom zou je een fietsaccu testen?**

1. **Prestaties**: Een goed functionerende accu zorgt ervoor dat je e-bike zijn maximale prestaties bereikt. Door je accu regelmatig te testen, kun je de duurzaamheid ervan maximaliseren en ervoor zorgen dat je altijd de ondersteuning krijgt die je verwacht.

2. **Kostenbesparing**: Het vernieuwen van een fietsaccu kan kostbaar zijn. Door je accu periodiek te testen, kun je eventuele problemen vroeg ontdekken en corrigeren, wat op de lange termijn geld bespaart.

3. **Veiligheid**: Een beschadigde accu kan leiden tot ongelijke vermogensafgifte of, in zeldzame gevallen, oververhitting. Regelmatige tests zorgen voor je zekerheid en die van anderen op de weg.

Hoe test je een fietsaccu?

1. **Visuele inspectie**: Controleer de accu op zichtbare schade, zoals deuken, scheuren of lekkages. Dit zijn duidelijke tekenen dat de accu vervangen moet worden.

2. **Spanningstest**: Gebruik een multimeter om de elektrische spanning van de accu te meten. Vergelijk de genoteerde waarde naast de standaard spanning die op de accu vermeld staat. Een aanzienlijk lagere spanning kan wijzen op een probleem.

3. **Capaciteitstest**: Hiermee meet je hoeveel stroom de accu werkelijk kan voorzien. Je kunt hiervoor gebruik maken van gespecialiseerde tools, of gewoon een rit maken en zien hoe ver je komt op één lading, in vergelijking met toen de accu nieuw was.

4. **Professionele inspectie**: Als je onzeker bent over de conditie van je accu of niet zeker weet hoe je hem moet controleren, neem dan contact op een professional. Veel fietswinkels bieden testdiensten voor fietsaccu’s aan.

Wanneer test je een fietsaccu Woerden?

1. **Regelmatige intervallen**: Het is een verstandig idee om je fietsaccu ten minste eenmaal per jaar te controleren, zelfs als je geen problemen ervaart.

2. **Na een impact**: Als je fiets is gevallen of een stoot heeft gekregen, test de accu dan om te controleren dat er geen interne schade is.

3. **Verminderde prestaties**: Als je opmerkt dat de batterij eerder op raakt dan gebruikelijk, of als de elektrische ondersteuning varieert, dient je de accu te testen.

Kortom, de accu is het levende hart van je e-bike. Adequaat onderhoud en regelmatige tests garanderen dat je fiets soepel rijdt, je zekerheid hebt en je investering beschermd wordt.

Scroll naar boven