Bent u woonachtig in Wolvertem en wilt u de fiets accu testen? U kunt de fiets accu naar ons opsturen voor onderzoek. U krijgt na de controle direct het testrapport via WhatsApp of email. Als we de accu voor u kunnen reviseren krijgt u tevens de offerte. Indien u akkoord gaat met de offerte gaan we direct aan de slag en heeft u de gereviseerde fiets accu binnen enkele dag weer in huis.

Om kosten te besparen hebben wij sinds 2023 nog maar 1 centrale werkplaats in Oss Noord Brabant. Ook op afspraak te bezoeken.

Neem contact op voor meer informatie.

Fietsaccu test Wolvertem

Als u er voor kiest om de accu niet te laten reviseren, zonder opgaaf van reden, sturen wij deze kosteloos retour naar het opgegeven adres in Wolvertem. U kunt er ook voor kiezen om de oude fiets accu door ons te laten recyclen. We verwijderen dan de oude energiecellen welke daarna professioneel gerecycled worden door een erkend verwerkingsbedrijf. Zo bent u wederom milieu bewust bezig!

Fiets accu testen Wolvertem kan al v.a. €34,95 incl. verzendkosten binnen NL.

Fietsaccu test Wolvertem

Het gebruik van een fiets is een prima manier om in vorm te blijven, het milieu te beschermen en de reguliere vervoerskosten te verminderen. Voor degenen die op elektrische fietsen rijden, speelt de fietsaccu een essentiële rol in hun rijervaring. Maar hoe weet je of je accu nog in goede conditie is? Dat is waar het controleren van fietsaccu’s belangrijk wordt.

**Waarom zou je een fietsaccu testen?**

1. **Prestaties**: Een correct functionerende accu zorgt ervoor dat je e-bike zijn beste prestaties bereikt. Door je accu vaak te testen, kun je de duurzaamheid ervan verlengen en garanderen dat je altijd de ondersteuning krijgt die je verwacht.

2. **Kostenbesparing**: Het vervangen van een fietsaccu kan kostbaar zijn. Door je accu periodiek te testen, kun je eventuele problemen vroegtijdig opsporen en herstellen, wat op de lange termijn geld bespaart.

3. **Veiligheid**: Een beschadigde accu kan leiden tot ongelijke vermogensafgifte of, in zeldzame gevallen, oververhitting. Consistente tests zorgen voor je veiligheid en die van anderen op de weg.

Hoe test je een fietsaccu?

1. **Visuele inspectie**: Bekijk de accu op duidelijke schade, zoals indeukingen, scheuren of lekkages. Dit zijn duidelijke tekenen dat de accu vervangen moet worden.

2. **Spanningstest**: Gebruik een multimeter om de spanning van de accu te meten. Zet de genoteerde waarde naast de nominale spanning die op de accu staat aangegeven. Een beduidend lagere spanning kan duiden op een probleem.

3. **Capaciteitstest**: Met deze test meet je hoeveel stroom de accu daadwerkelijk kan voorzien. Je kunt hiervoor gebruik maken van speciale apparatuur, of gewoon een rit maken en zien hoe ver je komt op één oplaadbeurt, in vergelijking met toen de accu nieuw was.

4. **Professionele inspectie**: Als je twijfelt over de conditie van je accu of niet zeker weet hoe je deze moet controleren, neem dan contact op een expert. Veel fietswinkels bieden testdiensten voor fietsaccu’s aan.

Wanneer test je een fietsaccu Wolvertem?

1. **Regelmatige intervallen**: Het is een goed idee om je fietsaccu ten minste één keer per jaar te testen, zelfs als je geen problemen ervaart.

2. **Na een impact**: Als je fiets is gevallen of een stoot heeft opgelopen, test de accu dan om te controleren dat er niet interne schade is.

3. **Verminderde prestaties**: Als je merkt dat de batterij sneller leeg is dan normaal, of als de elektrische ondersteuning varieert, dient je de accu te testen.

Tot slot, de accu is het levende hart van je e-bike. Goed onderhoud en regelmatige tests garanderen dat je fiets zonder problemen werkt, je veilig blijft en je aankoop beschermd wordt.

Scroll naar boven