Bent u woonachtig in Zichem en wilt u de fiets accu testen? U kunt de fiets accu naar ons opsturen voor onderzoek. U krijgt na de controle direct het testrapport via WhatsApp of email. Als we de accu voor u kunnen reviseren krijgt u tevens de offerte. Indien u akkoord gaat met de offerte gaan we direct aan de slag en heeft u de gereviseerde fiets accu binnen enkele dag weer in huis.

Om kosten te besparen hebben wij sinds 2023 nog maar 1 centrale werkplaats in Oss Noord Brabant. Ook op afspraak te bezoeken.

Neem contact op voor meer informatie.

Fietsaccu test Zichem

Als u er voor kiest om de accu niet te laten reviseren, zonder opgaaf van reden, sturen wij deze kosteloos retour naar het opgegeven adres in Zichem. U kunt er ook voor kiezen om de oude fiets accu door ons te laten recyclen. We verwijderen dan de oude energiecellen welke daarna professioneel gerecycled worden door een erkend verwerkingsbedrijf. Zo bent u wederom milieu bewust bezig!

Fiets accu testen Zichem kan al v.a. €34,95 incl. verzendkosten binnen NL.

Fietsaccu test Zichem

Fietsen is een prima manier om in vorm te blijven, het milieu te beschermen en dagelijkse vervoerskosten te minimaliseren. Voor degenen die op elektrische fietsen rijden, speelt de fietsaccu een essentiële rol in hun rijervaring. Maar hoe weet je of je accu nog in goede conditie is? Dat is waar het controleren van fietsaccu’s belangrijk wordt.

**Waarom zou je een fietsaccu testen?**

1. **Prestaties**: Een goed functionerende accu zorgt ervoor dat je e-bike zijn optimale prestaties levert. Door je accu vaak te testen, kun je de duurzaamheid ervan maximaliseren en garanderen dat je altijd de ondersteuning krijgt die je verwacht.

2. **Kostenbesparing**: Het vernieuwen van een fietsaccu kan kostbaar zijn. Door je accu periodiek te testen, kun je mogelijke problemen vroeg ontdekken en herstellen, wat op de lange duur geld bespaart.

3. **Veiligheid**: Een beschadigde accu kan leiden tot ongelijke vermogensafgifte of, in zeldzame gevallen, oververhitting. Consistente tests zorgen voor je veiligheid en die van anderen op de weg.

Hoe test je een fietsaccu?

1. **Visuele inspectie**: Controleer de accu op zichtbare schade, zoals deuken, scheuren of lekkages. Dit zijn heldere tekenen dat de accu vervangen moet worden.

2. **Spanningstest**: Benut een multimeter om de spanning van de accu te meten. Zet de gemeten waarde naast de nominale spanning die op de accu staat aangegeven. Een beduidend lagere spanning kan duiden op een probleem.

3. **Capaciteitstest**: Hiermee meet je hoeveel stroom de accu werkelijk kan leveren. Je kunt hiervoor gespecialiseerde tools, of gewoon een rit maken en kijken hoe ver je komt op één oplaadbeurt, vergeleken met toen de accu nieuw was.

4. **Professionele inspectie**: Als je onzeker bent over de staat van je accu of twijfelt hoe je hem moet controleren, raadpleeg dan een professional. Verschillende fietswinkels bieden testdiensten voor fietsaccu’s aan.

Wanneer test je een fietsaccu Zichem?

1. **Regelmatige intervallen**: Het is een goed idee om je fietsaccu ten minste één keer per jaar te testen, zelfs als je geen issues ondervindt.

2. **Na een impact**: Als je fiets is gevallen of een stoot heeft opgelopen, controleer de accu dan om te controleren dat er niet interne schade is.

3. **Verminderde prestaties**: Als je merkt dat de batterij eerder op raakt dan normaal, of als de elektrische ondersteuning varieert, moet je de accu te testen.

Samenvattend, de accu is het levende hart van je e-bike. Goed onderhoud en frequente tests garanderen dat je fiets soepel rijdt, je veilig blijft en je investering veilig wordt.

Scroll naar boven