Bent u woonachtig in Zoersel en wilt u de fiets accu testen? U kunt de fiets accu naar ons opsturen voor onderzoek. U krijgt na de controle direct het testrapport via WhatsApp of email. Als we de accu voor u kunnen reviseren krijgt u tevens de offerte. Indien u akkoord gaat met de offerte gaan we direct aan de slag en heeft u de gereviseerde fiets accu binnen enkele dag weer in huis.

Om kosten te besparen hebben wij sinds 2023 nog maar 1 centrale werkplaats in Oss Noord Brabant. Ook op afspraak te bezoeken.

Neem contact op voor meer informatie.

Fietsaccu test Zoersel

Als u er voor kiest om de accu niet te laten reviseren, zonder opgaaf van reden, sturen wij deze kosteloos retour naar het opgegeven adres in Zoersel. U kunt er ook voor kiezen om de oude fiets accu door ons te laten recyclen. We verwijderen dan de oude energiecellen welke daarna professioneel gerecycled worden door een erkend verwerkingsbedrijf. Zo bent u wederom milieu bewust bezig!

Fiets accu testen Zoersel kan al v.a. €34,95 incl. verzendkosten binnen NL.

Fietsaccu test Zoersel

Fietsen is een uitstekende manier om in vorm te blijven, het milieu te beschermen en dagelijkse vervoerskosten te verminderen. Voor mensen die op e-bikes rijden, speelt de fietsaccu een cruciale rol in hun rit. Maar hoe bepaal je of je accu het goed doet? Dat is waar het testen van fietsaccu’s om de hoek komt kijken.

**Waarom zou je een fietsaccu testen?**

1. **Prestaties**: Een goed functionerende accu zorgt ervoor dat je e-bike zijn beste prestaties levert. Door je accu regelmatig te testen, kun je de levensduur ervan maximaliseren en ervoor zorgen dat je altijd de hulp krijgt die je verwacht.

2. **Kostenbesparing**: Het vervangen van een fietsaccu kan kostbaar zijn. Door je accu periodiek te testen, kun je mogelijke problemen vroegtijdig opsporen en herstellen, wat op de lange termijn kosten spaart.

3. **Veiligheid**: Een beschadigde accu kan leiden tot ongelijke vermogensafgifte of, in zeldzame gevallen, oververhitting. Regelmatige tests zorgen voor je zekerheid en die van andere weggebruikers.

Hoe test je een fietsaccu?

1. **Visuele inspectie**: Controleer de accu op zichtbare schade, zoals indeukingen, scheuren of lekkages. Dit zijn heldere tekenen dat de accu vervangen moet worden.

2. **Spanningstest**: Benut een multimeter om de elektrische spanning van de accu te testen. Vergelijk de genoteerde waarde naast de nominale spanning die op de accu vermeld staat. Een aanzienlijk lagere spanning kan wijzen op een probleem.

3. **Capaciteitstest**: Met deze test meet je hoeveel energie de accu daadwerkelijk kan leveren. Je kunt hiervoor gebruik maken van speciale apparatuur, of simpelweg een rit maken en kijken hoe ver je rijdt op één oplaadbeurt, vergeleken met toen de accu nieuw was.

4. **Professionele inspectie**: Als je onzeker bent over de staat van je accu of twijfelt hoe je deze moet testen, raadpleeg dan een professional. Verschillende fietswinkels bieden controleservices voor fietsaccu’s aan.

Wanneer test je een fietsaccu Zoersel?

1. **Regelmatige intervallen**: Het is een goed idee om je fietsaccu ten minste één keer per jaar te testen, zelfs als je geen issues ondervindt.

2. **Na een impact**: Als je fiets is omgevallen of een stoot heeft opgelopen, controleer de accu dan om er zeker van te zijn dat er niet interne schade is.

3. **Verminderde prestaties**: Als je opmerkt dat de batterij sneller leeg is dan normaal, of als de elektrische ondersteuning niet consistent is, moet je de accu te testen.

Samenvattend, de accu is het kloppende hart van je e-bike. Adequaat onderhoud en regelmatige tests zorgen ervoor dat je fiets zonder problemen werkt, je veilig blijft en je investering veilig wordt.

Scroll naar boven