Tweedehands fietsaccu

Momenteel hebben wij geen tweedehands fietsaccu’s op voorraad.

Elektrische fietsen hebben een revolutie teweeggebracht in de fietswereld. Maar net als elk ander elektronisch apparaat, hebben ook e-bikes onderhoud nodig – vooral als het gaat om hun accu’s. Als de accu van uw e-bike aan vervanging toe is, kan het kopen van een tweedehands fietsaccu een overweging zijn. Er zijn helaas verschillende modellen fietsaccu’s die niet te reviseren zijn. Dat komt bijvoorbeeld omdat de BMS (Batterijmanagementsysteem) niet accordeert met de nieuwe accucellen. Ook zijn er producenten die de accu vol hebben gegoten met epoxy hars. Het is dan onmogelijk om de oude cellen te verwijderen.


Waarom kiezen voor een tweedehands fietsaccu?

1. Kostenbesparing: De aanschaf van een nieuwe e-bike accu kan behoorlijk prijzig zijn. Tweedehands opties zijn meestal veel goedkoper, waardoor u geld kunt besparen.

2. Milieuvriendelijk: Door een tweedehands accu aan te schaffen, vermindert u de vraag naar nieuwe productie, wat een positief effect heeft op het milieu.

3. Snelle oplossing: Het kan zijn dat u snel een vervangende accu nodig heeft. Een tweedehands accu kan vaak sneller worden verkregen dan wachten op een nieuw bestelde.


Aandachtspunten bij het kopen van een gebruikte fietsaccu

1. De leeftijd en het aantal laadcycli: De levensduur van een accu kan worden beïnvloed door de leeftijd en het aantal keren dat deze is opgeladen en ontladen. Het is essentieel om deze informatie te verkrijgen. Onze gebruikte fietsaccu’s worden geleverd met een testrapport en 1 jaar garantie.

2. Compatibiliteit: Elke e-bike heeft zijn specificaties als het gaat om de accu. Zorg ervoor dat de accu past bij het merk en model van uw fiets.

3. Fysieke staat: Controleer op tekenen van slijtage, schade of lekkage. Beschadigde accu’s kunnen een risico vormen.

4. Capaciteitstest: Indien mogelijk, test de capaciteit van de accu om te zien hoeveel ‘levensduur’ er nog in zit. Wij verkopen enkel gebruikte fietsaccu’s met een minimle capaciteit van +90%.

5. Vraag naar de garantie: Hoewel het een tweedehands product is, kunnen sommige verkopers een garantieperiode bieden. Bij ons krijgt u altijd 1 jaar garantie op een gebruikte fietsaccu.


Hoe test je de kwaliteit van een tweedehands fietsaccu?

1. Visuele inspectie: Zoek naar eventuele externe schade, corrosie of andere tekenen van slijtage.

2. Voltage test: Een multimeter kan worden gebruikt om het voltage van de accu te controleren en te vergelijken met de specificaties.

3. Capaciteitstest: Hiermee kunt u zien hoe lang de accu meegaat bij volledige lading.

4. Laadtest: Kijk hoe snel de accu oplaadt en of deze de lading goed vasthoudt.


Risico’s van een tweedehands fietsaccu

1. Kortere levensduur: Gebruikte accu’s hebben al een deel van hun levensduur verbruikt, waardoor ze mogelijk sneller moeten worden vervangen.

2. Onbekende behandeling: U weet niet hoe de vorige eigenaar de accu heeft behandeld. Slecht onderhoud kan leiden tot verminderde prestaties.

3. Potentiële defecten: Net als bij alle tweedehands producten, loopt u het risico op defecten die niet onmiddellijk zichtbaar zijn.


Alternatieven voor gebruikte fietsaccu’s

Als u niet zeker bent van een tweedehands aankoop, zijn er alternatieven:

1. Refurbished accu’s: Dat zijn accu’s die zijn vernieuwd en getest door professionals, vaak met enige vorm van garantie. Het reviseren is niet altijd mogelijk, kijk op fietsaccu revisie om te zien of de accu gereviseerd kan worden.

2. Nieuwe accu: Als budget het toelaat, is een nieuwe fietsaccu altijd de veiligste keuze qua prestaties en levensduur.


Het kopen van een tweedehands fietsaccu kan zowel voordelen als nadelen hebben. Het is cruciaal om uw onderzoek te doen, te weten wat u zoekt en voorzichtig te zijn bij het maken van een keuze. Met de juiste kennis en voorbereiding kunt u een tweedehands fietsaccu vinden die bij uw behoeften past en u nog vele kilometers plezier op uw e-bike bezorgt.

Scroll naar boven