Fietsaccu revisie

Welkom bij Fiets-accu.nl

Fietsaccu revisie met garantie

Voordat er overgegaan kan worden op revisie van de fietsaccu zal er eerst grondig gekeken worden naar de oplader en de accu. Er moet technisch vastgesteld worden dat revisie mogelijk is en dat de accu hier nog geschikt voor is. Als dit het geval is worden de oude cellen van de accu vervangen door nieuwe, waarbij de behuizing en de andere onderdelen van de accu gewoon behouden blijven. Soms is revisie niet nodig maar dient de BMS vervangen te worden. Het vervangen de de BMS (Battery Management System) is een stuk voordeliger dan het vervangen van de cellen. Het is ook goed mogelijk dat je na de vervanging veel langer kunt fietsen met je nieuwe accu dan met de oude, de technologie is de laatste jaren enorm vooruitgegaan waardoor de actieradius in veel gevallen groter zal zijn. Een bijkomend voordeel dus!

Als de lente begint wil je natuurlijk meteen kunnen fietsen. Vaak kom je er dan pas achter dat de elektrische fiets nog niet rijklaar is. Juist daarom is het een prima idee om de elektrische fiets in de winterperiode alvast weer helemaal in orde te maken. Voordelen hiervan zijn dat de doorlooptijd in de winter veel korter is als in het voorjaar en je mist de fiets niet omdat je er in de winter waarschijnlijk niet of nauwelijks op zult fietsen. In de winterperiode jouw elektrische fiets rijklaar maken zorgt ervoor dat je startklaar bent voor het nieuwe seizoen.

Het reviseren van de fietsaccu van een elektrische fiets is een zeer aantrekkelijke optie. Je hebt er net zoveel of zelfs minder werk aan dan bij het aanschaffen van een nieuwe, het bespaart kosten en is ook nog eens heel duurzaam. Na een grondige revisie kun je met een heerlijk gevoel weer de weg op!

Duurzaam rijden

De kosten voor een nieuwe fietsaccu kunnen in sommige gevallen hoog oplopen. In verhouding tot de huidige dagprijs van een elektrische fiets kan dit een enorm bedrag zijn. Afhankelijk van het merk en de staat van de accu kan revisie aanzienlijke kostenvoordelen met zich meebrengen. Indien het vooronderzoek positief verloopt en de fietsaccu te reviseren valt, kun je hierbij denken aan een kostenplaatje tussen de €250 – €400 waarmee je vaak ruim onder het bedrag blijft van een nieuwe accu. Je accu is weer zo goed als nieuw, plus de actieradius wordt in veel gevallen ook nog eens vergroot. Hiermee wordt accurevisie voor de elektrische fiets een wel heel erg aantrekkelijke keuze.

Als je gebruik maakt van de elektrische fiets als vervanging van de auto ben je al heel duurzaam bezig. Afstanden die vroeger niet aantrekkelijk waren om met de fiets af te leggen worden nu steeds vaker overbrugd met de elektrische fiets. Bijvoorbeeld de afstand naar het werk of naar het treinstation. Ook gaan mensen met mooi weer met de elektrische fiets naar een verjaardag of naar een restaurant.  Dit helpt mee om de uitstoot van schadelijke gassen tegen te gaan.

In de huidige tijd waarin we steeds duurzamer leven en bewuster omspringen met de aarde is het reviseren van de accu of een tweedehands fietsaccu dan ook een prima keuze. Hiermee kies je bewust voor het hergebruiken van onderdelen en voor duurzaamheid. Het is fijn elektrisch fietsen met een gereviseerde accu. Aan de ene kant ben je al zuinig op het milieu door niet met de auto te gaan, aan de andere kant hergebruik je ook nog eens onderdelen. Tweemaal voordeel dus!

Fietsaccu reviseren

Reviseren accu van elektrische fiets is kostenbesparend en duurzaam. Het is fijn om op pad te gaan met een elektrische fiets. De afgelopen jaren is de verkoop van deze fietsen explosief toegenomen en dat is niet zo gek. Met een elektrische fiets voelt het alsof je altijd voor de wind hebt. Het fietsen wordt gewoon veel leuker als je wat ondersteuning krijgt, net even meer kracht, net even wat meer uithoudingsvermogen.

Je kunt langere afstanden afleggen, sneller op de gewenste locatie zijn en je bent ook nog eens heel milieuvriendelijk bezig als je in plaats van de auto de elektrische fiets gebruikt om bijvoorbeeld naar je werk te gaan. Maar niets is voor de eeuwigheid, want na ongeveer drie jaar wordt de kans steeds groter dat je accu vervangen moet worden.

Jarenlang leek er niets anders op te zitten dan een nieuwe fietsaccu te kopen. Een forse investering. Maar dat kan nu ook anders. Het reviseren van de accu is de moeite waard. De kosten zijn aanzienlijk lager dan een nieuwe en je bent ook nog eens heel duurzaam bezig!

Scroll naar boven